Stiri Recente

Daniela Costian, după calificările de ieri de la disc: “Alin a dovedit că este un sportiv foarte bun!”

La ediția din acest an a Campionatelor Mondial de atletism pentru seniori de la Doha, primul sportiv român calificat într-o finală a fost Alin Firfirică.

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, sportivul pregătit de antrenoarea Daniela Costian a terminat grupa A din calificări pe poziția a doua, cu o aruncare de 65,05 metri. Iar în clasamentul general, după finalul ambelor grupe de calificare, Alin s-a clasat pe poziția a patra!
Atletul în vârstă de 24 de ani a fost depășit doar de către Daniel Stahl (Suedia) – 67,88, Dacres Fedrick (Jamaica) – 65,44 și Denny Matthew (Australia) – 65,08, iar în afara finalei au rămas nume mari ale probei.

Duminică dimineața, la nici 24 de ore de la finalul calificărilor, antrenoarea Daniela Costian a făcut o radiografie a primei evoluții a lui Alin la Doha. “A fost un concurs foarte greu, ținând cont că este primul Campionat Mondial de seniori al lui Alin. Cel mai greu este sa treci de calificări, unde presiunea este foarte mare. Ai doar trei încercări. La aceste Mondiale nu s-au calificat în finală nume mari. Campionul olimpic Christoph  Harting a rămas în afara finalei. De asemenea, niciunul dintre cei trei polonezi nu a trecut de calificări. Iar printre ei s-a numărat și vicecampionul olimpic Piotr Małachowski. Dar Alin este un sportiv foarte bun și a dovedit asta. Acum așteptăm finala”, a declarat Daniela Costian în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Finala masculină la disc de la Mondialele de la Doha este programată luni, 30 septembrie, de la ora 21:15.

Programul complet al zilei a treia de concurs de la Doha poate fi văzut AICI.

În România, iubitorii atletismului vor putea urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.