Stiri Recente

Criterii de constituire lot național Campionatul Mondial de |Alergare Montană (Ultramaraton 80KM)

CRITERII DE CONSTITUIRE LOT NAȚIONAL

Campionatul Mondial de alergare montană

Proba de ultramaraton 80 km

Chiang Mai, Thailanda

11 – 14 noiembrie 2021

Federația Română de Atletism intenționează să trimită un lot de atleți la Campionatul Mondial de alergare montană, proba de ultramaraton de 80 km, care va avea loc la Chiang Mai, Thailanda, în perioada 11-14 noiembrie 2021. Pentru a face parte din lotul care va reprezenta România la acestă probă a Campionatului Mondial, atleții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. CRITERII GENERALE (TREBUIE ÎNDEPLINITE CUMULATIV):

1) Să dețină cetățenie română.

2) Să fie legitimați la un club sportiv care este afiliat Federației Române de Atletism, conform criteriilor de legitimare care se găsesc pe site-ul FRA (www.fra.ro), la secțiunea Regulament, Capitolul 3, punctul 2.

3) Să aibă viza anuală și viza medicală la zi pe carnetele de legitimare.

 

  1. CRITERII SPECIFICE (TREBUIE ÎNDEPLINIT CEL PUȚIN UNUL):

1) Campionii naționali 2021 (1 atlet și 1 atletă) la proba de 80km alergare montană de ultramaraton se califică automat. Campionii naționali vor fi desemnați în cadrul Campionatului Național de alergare montană de ultramaraton, proba de 80 km, care va fi organizat de Federația Română de Atletism alături de organizatorul local AS Xterra Sport Bihor în data de 10 iulie 2021, la Șuncuiuș, în cadrul Primavera Trail Race.

2) *Sportivii români care au participat în perioada ianuarie 2019 – 15 august 2021 la o competiție oficială de alergare montană de ultramaraton, recunoscută de ITRA și/sau IAU, care să fi avut o distanță și un profil asemănător traseului probei de 80 km din cadrul Campionatului Mondial de alergare montană care va avea loc în Chinag Mai, Thailanda, sunt invitați să își trimită candidaturile spre analiza Subcomisiei de ultraatletism până miercuri 18 august 2021.

Profilul traseului probei de 80km din cadrul Campionatului Mondial de alergare montană din 2021:

Traseu: Long Trail Race

Distanță: 80 kilometri

Diferență de nivel pozitivă cumulată: 4.800 metri

ITRA factor: 115-154

Competiția care îi permite atletului selecția în lotul național trebuie să fi avut loc cel târziu până la data de 15 august 2021. Rezultatul de la nicio cursă alergată mai târziu de această dată limită nu va fi luat în considerare pentru selecția lotului.

*Atleții care au alergat competiții pe o distanță și un profil asemănător în anul 2019 sunt obligați să dovedească faptul că și-au menținut un nivel de fitness și sănătate corespunzător, indicând în acest scop și alte competiții de ultramaraton la care au participat de atunci și până în anul 2021.

 

ÎNSCRIERE

Ultraatleții interesați să facă parte din lotul care va reprezenta România la proba de 80km ultramaraton din cadrul Campionatului Mondial de alergare montană din anul 2021 sunt invitați să trimită candidaturile din care să rezulte îndeplinirea criteriilor generale și cel puțin a unui criteriu specific la adresa de email ultraatletism@fra.ro până cel târziu miercuri 18 august 2021. După expirarea termenului limită de trimitere, nicio candidatură nu va mai fi luată în calcul spre analiză. Pentru a dovedi rezultatul, ultraatletul/a trebuie să indice linkul competiției la care a participat și pagina unde apare înregistrat rezultatul său.

 

Subcomisia de Ultraatletism din cadrul Federației Române de Atletism va analiza informațiile primite, iar componența lotului va fi anunțată miercuri 25 august 2021.

 

În procesul de analiză și decizie, se va ține cont de forma fizică actuală a atletului, să nu fie accidentat și de potențialul de a obține o medalie/a se clasa pe un loc în primii 6. Se vor lua cu prioritate spre analiză rezultatele obținute la Campionatul Național de alergare montană de ultramaraton 2021, proba de 80km.

 

IMPORTANT!

Atleții selecționați în lot trebuie să respecte regulile și regulamentele FRA, World Athletics, ITRA și IAU cu privire la participarea în competiții, inclusiv regula privind vizita medicală obligatorie care trebuie efectuată la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) pentru obținerea vizei medicale care să ateste faptul că sunt apți pentru această competiție sportivă mondială. Atleții selecționați în lot nu vor putea participa la nicio competiție de alergare cu o distanță egală sau mai mare de 50 km în perioada 25 octombrie –10 noiembrie 2021. Nerespectarea acestor cerințe va atrage după sine neparticiparea la Campionatul Mondial de alergare montană, proba de 80km ultramaraton, din Chiang Mai, Thailanda, din 11-14 noiembrie 2021.

REZUMAT:

Perioada de calificare: 1 ianuarie 2019 – 15 august 2021.

Trimitere candidatură din care să rezulte îndeplinirea criteriilor generale și cel puțin a unui criteriu specific de selecție: până cel târziu miercuri 18 august 2021.

Anunțare componență lot: miercuri 25 august 2021.

Număr de locuri disponibile: maxim 6 atleți și 6 atlete. Numărul de locuri finanțate de către FRA va fi determinat de nivelul performanței sportive și de bugetul FRA aprobat pentru anul 2021.

 

Diana Amza                                                                           Augustin Iancu

Președinte Subcomisia Ultraatletism                            Secretar General FRA

 Descarcă documentul în format PDF