Stiri Recente

CRITERII DE CONSTITUIRE LOT NAȚIONAL Campionatul European de 24 ore alergare

Federația Română de Atletism intenționează să trimită un lot de atleți la Campionatul European de 24 ore alergare care va avea loc în San Giovanni Lupatoto, Verona, Italia, în 19-20 septembrie 2020. Pentru a putea face parte din lotul care va reprezenta România, atleții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. CRITERII GENERALE (TREBUIE ÎNDEPLINITE CUMULATIV):

1) Să dețină cetățenie română.

2) Să fie legitimați la un club sportiv care este afiliat Federației Române de Atletism, (conform criteriilor de legitimare care se găsesc pe site-ul fra.ro, la secțiunea Regulament, Capitolul 3, punctul 2).

3) Să aibă viza medicală.

 

  1. CRITERII SPECIFICE:

1) Campionii naționali din anul 2020 la proba de 24 de ore alergare, masculin și feminin, se califică automat, sub rezerva ca nivelul lor de performanță să corespundă cel puțin atleților de categorie B, conform standardelor de clasificare ale IAU – Asociața Internațională de Ultramaraton:

24H CAT A CAT B CAT C CAT D
Bărbați >/= 240 km >/= 220 km >/= 200 km < 200 km
Femei >/= 220 km >/= 200 km >/= 180 km < 180 km

 

2) Sportivii români (1 atlet și 1 atletă) care au obținut cele mai bune rezultate la Campionatul Mondial de 24 de ore alergare de la Albi, Franța, din luna octombrie 2019, se califică automat, sub aceeași rezervă a nivelului de performanță menționat la punctul anterior (categoria B).

3) Să fi participat în ultimul an competițional (2019-2020) la o competiție oficială de 24 de ore alergare pe șosea, recunoscută și certificată de IAU (IAU labelled), la care să fi parcurs o distanță corespunzătoare cel puțin nivelului de performanță de categorie B, adică:

  • >/= 220 km – Bărbați
  • >/= 200 km – Femei

Competiția care îi permite atletului selecția în lotul național trebuie să fi avut loc cel târziu până la data de 2 august 2020. Rezultatul de la nicio cursă alergată mai târziu de această dată limită nu va fi luat în considerare pentru selecția lotului.

Pentru a dovedi rezultatul, ultraatletul/a trebuie să indice linkul competiției la care a participat și pagina unde apare înregistrat rezultatul său.

ÎNSCRIERE

Ultraatleții interesați să facă parte din lotul care va reprezenta România la Campionatul European de 24 ore de alergare care va avea loc la San Giovanni Lupatoto, Verona, Italia, în perioada 19-20 septembrie 2020, sunt invitați să trimită CV-ul atletic din care să rezulte îndeplinirea criteriilor menționate mai sus la adresa de email ultraatletism@fra.ro, până cel târziu miercuri 5 august 2020. După expirarea termenului limită de trimitere, niciun CV atletic nu va mai fi luat în calcul spre analiză.

 

În procesul de analiză și formare a lotului național, Subcomisia de Ultraatletism va ține cont de:

– forma fizică actuală a atletului (formă sportivă și să nu fie accidentat).

– potențialul atletului de a obține un loc cât mai aproape de podium.

 

Subcomisia de Ultraatletism din cadrul Federației Române de Atletism va analiza informațiile primite, iar componența lotului va fi anunțată vineri 7 august 2020.

 

IMPORTANT!

Atleții selecționați în lot trebuie să respecte regulile și regulamentele FRA, IAAF și IAU cu privire la participarea în competiții, inclusiv regula privind vizita medicală obligatorie la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) pentru obținerea vizei medicale care atestă faptul că sunt apți pentru această competiție. De asemenea, atleții selecționați în lot nu vor putea participa la nicio competiție de alergare cu o distanță mai mare de 50 km în perioada 31 august – 18 septembrie 2020. Nerespectarea acestor cerințe va atrage după sine neparticiparea la Campionatul European de 24 ore alergare din anul 2020.

 

REZUMAT:

  • Perioada de calificare: 1 ianuarie 2019 – 2 august 2020
  • Trimitere CV atletic din care să rezulte îndeplinirea criteriilor: până cel târziu miercuri 5 august 2020.
  • Anunțare componență lot: vineri 7 august 2020.
  • Număr de locuri disponibile: maxim 6 atleți și 6 atlete. Numărul locurilor finanțate de către Federația Română de Atletism va fi determinat de nivelul performanței sportive și de posibilitățile financiare ale FRA.

 

Descarcă de aici documentul în format PDF