Stiri Recente

Criterii constituire lot național Campionatul Mondial de 24H alergare

CRITERII DE CONSTITUIRE LOT NAȚIONAL

Campionatul Mondial de 24 ore alergare

București, România, 2-3 octombrie 2021

 

Federația Română de Atletism va constitui un lot național care să reprezinte România la Campionatul Mondial de 24 ore alergare, ce va avea loc în București, România, în 2-3 octombrie 2021. Pentru a putea face parte din lotul care va reprezenta România, atleții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. CRITERII GENERALE (TREBUIE ÎNDEPLINITE CUMULATIV):

1) Să dețină cetățenie română.

2) Să fie legitimați la un club sportiv care este afiliat Federației Române de Atletism, (conform criteriilor de legitimare care se găsesc pe site-ul fra.ro, la secțiunea Regulament, Capitolul 3, punctul 2).

3) Să aibă viza anuală și viza medicală la zi pe carnetele de legitimare.

 

  1. CRITERII SPECIFICE (TREBUIE ÎNDEPLINIT CEL PUȚIN UNUL):

1) *Campionii și vice-campionii naționali din anul 2021 la proba de 24 de ore alergare, masculin și feminin, se califică automat, sub rezerva ca nivelul lor de performanță să corespundă cel puțin atleților de categorie B, conform standardelor de clasificare ale IAU – Asociația Internațională de Ultramaraton:

24H CAT A CAT B CAT C CAT D
Bărbați >/= 240 km >/= 220 km >/= 200 km < 200 km
Femei >/= 220 km >/= 200 km >/= 180 km < 180 km

 

2) **Să fi participat în perioada 2019-2021 la o competiție oficială de 24 de ore alergare pe șosea, recunoscută și certificată de IAU (IAU labelled), la care să fi parcurs o distanță corespunzătoare cel puțin nivelului de performanță de categorie B, adică:

  • >/= 220 km – Bărbați
  • >/= 200 km – Femei

Competiția care îi permite atletului selecția în lotul național trebuie să fi avut loc cel târziu până la data de 11 iulie 2021. Rezultatul de la nicio cursă alergată mai târziu de această dată limită nu va fi luat în considerare pentru selecția lotului.

Pentru a dovedi rezultatul, ultraatletul/a trebuie să indice linkul competiției la care a participat și pagina oficială unde apare înregistrat rezultatul său.

*Federația Română de Atletism organizează în 17-18 aprilie 2021 Campionatul Național de 24h alergare pe șosea unde sportivii români își pot îndeplini criteriile specifice de calificare pentru Campionatul Mondial de 24 ore alergare.

 

**Atleții care și-au îndeplinit baremele de calificare în anul 2019 sunt obligați să dovedească că și-au menținut un nivel de fitness și sănătate corespunzător, indicând în acest scop alte curse de ultramaraton la care au participat de atunci și până în anul 2021.

 

ÎNSCRIERE

Ultraatleții interesați să facă parte din lotul care va reprezenta România la Campionatul Mondial de 24 ore de alergare care va avea loc la București, România, în 2-3 octombrie 2021, sunt invitați să își trimită candidaturile din care să rezulte îndeplinirea criteriilor menționate mai sus la adresa de email ultraatletism@fra.ro, până cel târziu miercuri 14 iulie 2021. După expirarea termenului limită de trimitere, nicio candidatură nu va mai fi luată în calcul spre analiză.

 

În procesul de analiză și formare a lotului național, Subcomisia de Ultraatletism va ține cont de:

– forma fizică actuală a atletului (formă sportivă și să nu fie accidentat).

– potențialul atletului de a obține un loc cât mai aproape de podium.

 

Subcomisia de Ultraatletism din cadrul Federației Române de Atletism va analiza informațiile primite, iar componența lotului va fi anunțată marți 20 iulie 2021.

 

IMPORTANT!

Atleții selecționați în lot trebuie să respecte regulile și regulamentele FRA, World Athletics și IAU cu privire la participarea în competiții, inclusiv regula privind vizita medicală obligatorie care trebuie efectuată la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) pentru obținerea vizei medicale care să ateste faptul că sunt apți pentru această competiție sportivă mondială. Atleții selecționați în lot nu vor putea participa la nicio competiție de alergare cu o distanță egală sau mai mare de 50 km în perioada 13 septembrie – 1 octombrie 2021. Nerespectarea acestor cerințe va atrage după sine neparticiparea la Campionatul Mondial de 24 ore alergare din anul 2021.

 

REZUMAT:

  • Perioada de calificare: 1 ianuarie 2019 – 11 iulie 2021
  • Trimitere candidaturilor din care să rezulte îndeplinirea criteriilor: până cel târziu miercuri 14 iulie 2021.
  • Anunțare componență lot: marți 20 iulie 2021.
  • Număr de locuri disponibile: maxim 6 atleți și 6 atlete. Numărul locurilor finanțate de către Federația Română de Atletism va fi determinat de nivelul performanței sportive și de bugetul FRA aprobat pentru anul 2021.

 

Diana Amza                                                                         Augustin Iancu

Președinte Subcomisia de Ultraatletism                            Secretar General

 

 Descarcă comunicatul în format PDF de aici