Stiri Recente

Cristina Simion e pregătită să obțină un nou rezultat important la Campionatul Balcanic de alergare montană: “Să cucerim cât mai multe medalii pentru România!”

Pe 16 noiembrie 2019, Cristina Simion a uimit o lume întreagă devenind campioană mondială la alergare montană, în cadrul competiției găzduite de localitatea Villa de Angostura (Argentina). Sportiva de la clubul Steaua București a terminat prima cei 41,05 kilometri, depășindu-le pe Adeline Roche (Franța) și Blandine L’Hirondel (Franța).
Acum, la aproape un an de la acest superb succes, Cristina se pregătește să cucerească o nouă medalie pentru România la Campionatul Balcanic de alergare montană de sâmbătă, 24 octombrie 2020, de la Poiana Brașov.
Cu 4 zile înainte de startul competiției, sportiva în vârstă de 29 de ani a acordat un interviu în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Cum a fost anul 2020 pentru tine până acum?
2020 a fost un an trist, frustrant și, paradoxal, plin de speranță! Trist, pentru că mulți semeni au pierdut lupta cu virusul. Frustrant, pentru că inamicul este invizibil și agresiv. Totuși, a fost un an plin de speranță pentru că sunt convinsă că vom învinge și vom reveni la normalitate! Din punct de vedere sportiv a fost un an aproape irosit, ratat din cauza anulării rând pe rând a majoritătii competițiilor pentru care mă pregateam și la care planificasem să particip. Din cauza restricțiilor nu am putut să urmez planul de antrenament stabilit la sfârșitul anului trecut.

Totuși, în aceste condiții, la ce competiții ai participat în acest an?
Recent am participat la Campionatul Național de alergare montană, de la Câmpulung Moldovenesc, unde mi-am îndeplinit obiectivul de obținere a titlului național. Sincer, am sperat că voi putea lua startul la competițiile internaționale și la Campionatul Mondial. Nu sunt deloc mulțumită pentru că n-am abordat și competițiile pe pistă, în timp ce concursurile de alergare montană s-au anulat rând pe rând.

A trecut aproape un an de când ai devenit campioană mondială. Cum ti-a schimbat acest lucru viata?
Titlul mondial mi-a “dăruit” o mai mare presiune și o mai mare dorință de a performa și de a confirma rezultatul din Argentina!

Sâmbătă vei participa la Campionatul Balcanic cu echipa României. Ce reprezintă acest lucru pentru tine?
Vreau să trecem cu bine și sănătoase de acest concurs și să ne pregătim intens pentru anul ce urmează! Sunt fericită și mândră să repezint România la un concurs internațional!

În ciuda condițiilor pandemice, Federația Română de Atletism a reușit să organizeze în 2020 câteva competiții internaționale în România. Cum vede acest lucru o campioană mondială?
Nu pot decât să felicit Federația Română de Atletism pentru organizarea concursurilor naționale și internationale din acest an, unul extrem de dificil pentru noi toți! Mulțumesc și clubului Steaua și Ministerului Tineretului și Sportului pentru susținerea acordată în desfășurarea activității sportive.

Ce obiectiv ai la Campionatul Balcanic de sâmbătă?
Îmi doresc ca toate treptele podiumului să fie ocupate de sportivele din România. Nici nu mai contează ordinea. Important este să cucerim cât mai  multe medalii pentru România.

Detalii suplimentare despre competiție pot fi găsite pe www.bmrc2020.fra.ro.