Stiri Recente

Cristian Voicu: “Sper să ajung în finală!”

Echipa Olimpică a României, care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires din perioada 6-18 octombrie 2018, are în componență cinci atleți: Daniela Vasile (2.000 m obstacole), Adina Elena Cîrgiogel (400 m plat), Răzvan Cărare (suliță), Cristian Voicu (800 m), Bianca Toader (100 m garduri). Antrenori: Ana Mirela Țermure și Horațiu Calfă.
Deși sunt foarte tineri, cei cinci atleți români sunt plini de speranță și au încredere că pot realiza lucruri importante la competiția din Argentina.

Deși sunt foarte tineri, cei cinci atleți români sunt plini de speranță și au încredere că pot realiza lucruri importante la competiția din Argentina.

În perioada 2-6 octombrie, Federația Română de Atletism vă va prezenta în fiecare zi, într-o ordine strict aleatorie, portretul câte unui sportiv care ne va reprezenta la Buenos Aires.

CRISTIAN VOICU va concura pentru România în proba de 800 de metri. Cristian nu a făcut de mic atletism. El a început cu fotbalul și a ajuns la atletism după un concurs județean de alergare. “Fotbalul a fost prima mea dragoste, dar iubesc ceea ce fac acum. La atletism am ajuns după ce m-am făcut remarcat la o întrecere județeană de alergare. Antrenamentele de la atletism nu sunt niciodată ușoare, dar sunt conștient că dacă e greu în timpul pregătirii îmi va fi mai ușor în concursuri”, ne spune Cristian, care adoră să-și petreacă timpul liber în gașca de cinci prieteni: “E tot mai greu să găsești prieteni adevărați în ziua de azi, iar grupul nostru e unul fantastic. Petrecem aproape tot timpul liber împreună”.

“Îmi doresc să fac o cursă cât mai bună la Buenos Aires. Îmi doresc un PB și sper să ajung să alerg în finală!”

În 2017, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor, Cristian s-a clasat pe locul al doilea în proba de 800 de metri.
Cristian Voicu s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires ce s-a clasat pe locul 5 în finala probei 800 de metri din cadrul Campionatului European de cadeți (U18) de la Gyor din vara acestui an.

DATA NAȘTERII: 14.02.2001
PROBĂ: 800 m
CLUB: CNMB Râmnicu Vâlcea/CSM Giurgiu
ANTRENOR: Mirea Marinela
PB: 1:50:11
SB: 1:50:11