Stiri Recente

Constantina Diță: “Este o onoare să fiu numită ambasador al unei astfel de competiții!”

Campioană olimpică la maraton și campioană mondială la semi-maraton, Constantina Diță este ambasador al Campionatului Mondial de semi-maraton de la Gdynia (Polonia), competiție care va avea loc sâmbătă, 17 octombrie 2020.

Ajunsă joi seara în Polonia, Constantina a participat azi la o conferință de organizată de gazdele concursului de mâine, iar după-amiază se va întâlni cu delegația României de la Gdynia. “Este o onoare să fiu numită ambasador al unei astfel de competiții. Sunt atâtea atlete mari în lume, atâtea mari campioane, dar organizatorii m-au ales pe mine. Sper ca acest lucru să aducă un avantaj atletismului românesc”, a declarat Constantina Diță pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Totodată, campioana olimpică de la Beijing speră la un rezultat important pentru țara noastră la competiția de mâine: “Avem sportivi foarte buni la această întrecere. Pandemia nu i-a împiedicat pe sportivi să se antreneze și eu sper la rezultate foarte bune la Gdynia. O medalie pe echipe ar fi un lucru extraordinar.”

Născută pe 23 ianuarie 1970, Constantina Diță este campioană olimpică în proba de maraton, la ediția Beijing 2008, campioană mondială de semi-maraton, ediția Edmonton 2005, și medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de atletism, în proba de maraton, ediția Helsinki 2005.

La Campionatul Mondial de semi-maraton vor lua startul 283 de sportivi (157 la masculin și 126 la feminin) din 62 de țări. România este reprezentată la această competiție de șase sportivi (1 la masculin și 5 la feminin), după cum urmează: Nicolae Soare, Adela Paulina Bălțoi, Liliana Maria Dragomir, Adriana Nelson, Elena Adelina Panaet și Roxana Elisabeta Rotaru.

Șeful delegației țării noastre este Călin Mihai Dragomir.