Stiri Recente

Consfătuirea anuală a antrenorilor are loc în aceste zile la București

Centrul Național Sportiv “Lia Manoliu” găzduiește în aceste zile, de miercuri și până vineri, în perioada 6-8 noiembrie 2019, Consfătuirea anuală a antrenorilor de atletism din România.

Consfătuirea are loc în plen și pe secțiuni: olimpici, seniori și juniori. Totul a început miercuri după-amiază, cu speech-ul președintelui Florin Florea – care a prezentat strategia Federației Române de Atletism; cu analiza rezultatelor de la Doha – susținută de către Corina Țifrea – responsabila lotului olimpic de atletism; și cu prezentarea utilității organizării Sesiunilor de Consfătuiri ale Antrenorilor – cuvânt ținut de către Vasile Bogdan – responsabilul Comisiei de Perfecționare din cadrul FRA.
Seara, nutriționistul Vlahos Fotios – colaborator al lotului de atletism al Greciei – a prezentat probleme legate de alimentația sportive în perioada competițională și de rolul insulinei în efortul sportiv. Apoi, Laura Luca a pus pe tapet probleme de igienă și recuperare după efortul de antrenament.


Este o întîlnirea tradițională care se desfășoară în fiecare an și care are loc în vederea perfecționării antrenorilor. Este foarte greu ca în trei zile să rezolvi toată tematica atletismului care atâtea categorii de sportivi, la așa de multe nivele de competiții. Pentru perfecționarea antrenorilor, ca recomandare a mea, ar trebui să existe 2-3 astfel de consfătuiri într-un an, care să aibe loc pe grupe de probe. Ar fi necesare și niște workshopuri în care să existe și parte practică a perfecționării. Sunt foarte multe lucruri de rezolvat.
Corina Țifrea, prof.univ. dr. Coordonator Lot Olimpic din cadrul FRA

După-amiaza zilei de joi a fost dedicate discuțiilor pe loturi: olimpic – cu prof.univ. dr. Coordonator Lot Olimpic Corina Țifrea și Bogdan Vasile – Responsabil Comisia de Perfecționare FRA; seniori – cu Lenuța Dragomir, Ioan Măcelaru și Grigore Ursanu; juniori – cu Doru Crișan, Cristian Dragomir și Relu Georgescu.


Este foarte bine că există astfel de consfătuiri și este important că ne-am bucurat de prezența a doi specialiști: nutriționistul Vlahos Fotios și doctora Laura Luca. E important că antrenorii care au avut rezultate excelente în acest an au avut ocazia de a vorbi liber despre modul în care au obținut acest performanțe. Am venit cu o serie de date noi pentru cei prezenți aici, pentru că fără să avem o interconectare permanentă cu ceea ce se întâmplă pe plan mondial nu avem nicio șansă să facem performanță. Am propus ca din primăvara anului viitor să facem întîlniri online, pe grupe de probe, în așa fel încât interacțiunea să fie aproape în permanență.”
Bogdan Vasile, responsabil Comisia de Perfecționare FRA

Consfătuirea anuală a antrenorilor de atletism din România se va încheia vineri dimineața cu un tutorial de prezentare a noului site al Federației Române de Atletism și cu prezentarea modalităților de accesare a informatiilor referitoare la clasamentele publicate pe site. Responsabil de acest lucru va fi Marius Tătaru, statistician al FR Atletism.
Tot vineri dimineața vor avea loc și discuții aplicate pe planuri.


Mulțumesc tuturor pentru participare și implicare. Anul viitor doresc să invit lectori internaționali și să discutăm teme propuse de dumneavoastră. Aceste consfătuiri reprezintă o modalitate de a ne uni, de a prezenta situații, noutăți, probleme și de a încerca să găsim împreună soluții pentru dezvoltarea atletismului. În 2020 vreau să ne organizăm și să organizăm două consfătuiri, una imediat după terminarea sezonului de sală
Florin Florea, președinte FR Atletism

GALERIE FOTO de la acest eveniment puteți vedea AICI.