Stiri Recente

Congresul ABAF, un succes pentru Federaţia Română de Atletism

Astăzi, 25 septembrie, a avut loc la Belgrad Congresul Asociaţiei Balcanice a Federaţiilor de Atletism (ABAF).

Importanţa ABAF în organizarea fenomenului atletic din zona balcanică a fost subliniată şi prin prezenţa la congres a preşedintelui IAAF – Sebastian Coe, a preşedintelui European Athletics – Svein Hansen şi a directorului executiv (CEO) al European Athletics – Christian Miltz.

Pentru România, congresul a însemnat nu numai participarea la dezbaterea proiectelor balcanice, ci şi recunoaşterea valorii Federaţiei Române de Atletism şi a proiectelor sale.

Astfel, Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism a fost ales cu unanimitate de voturi în Consiliul Executiv al ABAF, urmând să fie implicat direct în creionarea şi dezvoltarea proiectelor atletismului din regiunea Balcanilor.

Ca o recunoaştere a eforturilor României de a dezvolta noi ramuri atletice, Diana Amza, preşedintele Subcomisiei de Ultraatletism a FRA a fost invitată să prezinte activitatea Federaţiei Române de Atletism în domeniul ultraalergării, precum şi planurile de viitor, printre care se numără organizarea primului campionat mondial de atletism la Braşov, în 2019 (Campionatul Mondial de 50 km Alergare). Prezentarea a fost primită cu entuziasm şi a generat numeroase întrebări şi discuţii în jurul unui subiect fierbinte: noile ramuri ale atletismului actual.

Congresul ABAF a fost o ocazie pentru toate federaţiile balcanice de a sta la aceeaşi masă şi de discuta proiectele privind viitorul atletismului. Printre cele mai importante decizii ale congresului ABAF s-au numărat aprobarea cererii Federației de Atletism din San Marino de a deveni membră ABAF, aprobarea modificărilor aduse la regulamentul de competiții organizate de ABAF (standarde de performanţă pentru atleți) şi dezbaterea şi aprobarea calendarului competiţional ABAF pe 2019.

În încheiere, domnul Christian Miltz, CEO European Athletics, a prezentat programele de finanţare pentru dezvoltarea atletismului în toate ţările membre European Athletics.

Felicitări delegaţiei României şi ne sperăm ca relaţiile foarte bune din acest moment cu Asociaţia Balcanică a Federaţiilor de Atletism să devină şi mai puternice şi să aducă României noi competiţii internaţionale.