Stiri Recente

Congresul ABAF 2019

La DOHA s-a desfăşurat pe 27 septembrie Congresul ABAF (Asociaţiei Balcanice a Federaţiilor de Atletism), care a marcat o nouă etapă în dezvoltarea organizaţiei. Denumită de acum înainte Balkan Athletics, asociaţia a organizat noi alegeri după cele din 2015. Dobromir Karamarinov (BUL) a fost reales preşedinte, iar vicepreşedinţi sunt Fatih Cintimar (TUR) Slobodan Brankovic  (SRB) şi Florin Florea (ROU), preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Lista ţărilor membre Balkan Athletics s-a extins la 21 de ţări cu ocazia primirii ca nou membru a Austriei, cea care a cerut aderarea la această asociaţie.  La congres au fost invitate şi Kazahstan, Belarus şi Pakistan, pentru a vedea planurile şi proiectele de dezvoltare ale ABAF.

Asociaţia balcanică capătă astfel noi valenţe internaţionale şi uneşte federaţiile de atletism din ţări cu interese comune de promovare a atletismului. Cu cât asociaţia devine mai puternică, cu atât vom asista în zona balcanică la competiţii de atletism de nivel înalt şi de o impulsionare a fenomenului atletic atât la nivelul înaltei performanţe cât şi al sportului de masă.

La congres a participat şi Sebastian Coe, preşedintele IAAF  care a felicitat asociaţia balcanică pentru dezvoltare, extindere şi contribuţia atletismului la nivel internaţional. El a subliniat totodată că Balkan Athletics este singura asociaţie regională care organizează competiţii de atletism la toate nivelurile: outdoor, indoor, alergare montană, ultraalergare, marş şi a punctat importanţa majoră adusă de aceste competiţii la dezvoltarea atletismului.