Stiri Recente

Conferință de presă: Autoritățile locale din Brașov sunt alături de organizatorii Campionatului Balcanic de alergare montană de seniori și juniori 1

Stațiunea Poiana Brașov găzduiește sâmbătă, 24 octombrie 2020, ediția a 12-a a Campionatului Balcanic de alergare montană de seniori și juniori 1 (U20). Competiția este organizată de către Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, în colaborare cu Federația Română de Atletism, și se va bucura de participarea sportivilor din cinci țări.
Vineri la prânz, cu o zi înainte de start, la Primăria Municipiului Brașov a găzduit conferința de presă premergătoare competiției, eveniment onorat de prezența domnului primar ales al municipiului Brașov, Allen Coliban, a domnului președinte ales al Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a domnului Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism, și a doamnei Iulia Găinariu, președintele Comitelului Local de Organizare a Campionatului Balcanic de alergare montană.
Iată cele mai importante declarații:

Allen Coliban: “Zece ani din viața mea i-am petrecut pe poteci de munte și chiar am prins debutul alergătii montane în țara noastră. Și, cu atât mai mult, mă bucură faptul că prima conferință de presă în calitate de primar ales are loc în deschiderea Campionatului Balcanic de alergare montană. Brașovul este un pol important în alergarea montană și vrem să continuăm în sprijinirea a cât mai multor evenimente de acest gen, și nu numai. Urez mult succes organizatorilor și tuturor participanților și sunt fericit că în Brașov va avea loc mâine un eveniment atât de important.”

Florin Florea: “Vă mulțumesc pentru faptul că Brașovul găzduiește o competiție precum Campionatul Balcanic de alergare montană. Însemnă foarte mult pentru Federația Română de Altetism și pentru sport faptul că autoritățile locale sunt alături de noi. Într-un an extrem de dificil, vrem să dăm un semnal și să arătăm că Brașovul poate găzdui competiții de nivel international. Cele mai puternice cinci țări membre ABAF sunt prezente la Brașov, iar acest lucru ne onorează. Deși condițiile nu sunt ideale, vrem să transmitem un mesaj: atletismul și sportul trebuie să meargă înainte! Totdată, aș dori să mulțumesc și domnului George Scripcaru, fostul primar, și Asociației Județene de Atletism Brașov, pentru că acest proiect a fost început împreună cu ei.”

Adrian Veștea: “Sunt fericit că în Brașov are loc o astfel de competiție. Vreau să îi asigur pe cei doi brașoveni, Florin Florea și Iulia Găinariu, că au parte de toată susținerea noastră și ne dorim ca în județul nostru să aibă loc cât mai multe evenimente sportive. Brașovul trebuie să devină o capitală a sportului la nivel național și international. Vă urez mult succes!”

Iulia Găinariu: “Sunt extrem de fericită pentru că acest eveniment are totuși loc. Am avut multe greutăți în organizarea Campionatului Balcanic de alergare montană, dar suntem bucuroși că el este onorat de participarea celor mai puternice țări din Balcani. Mulțumesc tuturor celor care ne sunt alături în organizare și sper să avem o competiție pe cinste.”

Competiția este organizată de către Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, în colaborare cu Federația Română de Atletism, și ajunge în acest an la ediția a 12-a. Campionatul Balcanic de alergare montană se va bucura de participarea sportivilor din cinci țări, după cum urmează: România, Turcia, Croația, Bulgaria și Ucraina.

România va fi reprezentată la această competiție de o delegației formată din 16 de atleți, seniori și juniori (U20), în frunte cu Cristina Simion – campioană mondială la alergare montană în 2019, la Villa de Angostura (Argentina).

Startul se va da sâmbătă, 24 octombrie 2020, la ora 10:00, pe Stadionul din Poiana Brașov, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 16:30.

Detalii suplimentare puteți găsi pe site-ul oficial al competiției: www.bmrc2020.fra.ro.