Stiri Recente

Competiţiile de atletism sunt suspendate până în data de 15 iunie

Bucureşti 21.04.2020: Federaţia Română de Atletism anunţă prelungirea termenului de suspendare a tuturor competițiilor până în data de 15 iunie.

În contextul prelungirii stării de urgenţă până în data de 16 mai şi a păstrării în vigoare a tuturor măsurilor de prevenţie şi securitate stipulate în ordonanţele militare emise în ultimul timp de Guvernul României (Ordonanţa Militară nr. 9 din 16.04.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19), Federaţia Română de Atletism decide suspendarea tuturor competițiilor până în data de 15 iunie (spiriduşi, C4, C3, C2, C1, J3, J2, J1, T, S, M).

În cazul modificării măsurilor luate de Guvernul României şi Preşedinţia României, această decizie poate suferi modificări care vor fi comunicate imediat în momentul adoptării.

Federaţia Română de Atletism consideră că 15 iunie este un termen corect pentru demararea competiţiilor de atletism. Astfel, sportivilor li se va permite ca, la ieşirea din starea de urgenţă, să îşi reia antrenamentele în condiţii cât mai aproape de cele obişnuite şi dispună de o perioadă suficientă pentru a fi pregătiţi să concureze. Totodată organizatorilor de competiţii li se va permite organizarea în bune condiţii a competiţiilor de atletism. În federaţie se va lucra în perioada următoare la un nou calendar competiţional în care se vor realoca competiţiile din perioada martie – iunie, existând însă şi posibilitatea anulării unora dintre acestea. Calendarul competiţional va fi aprobat în şedinţa Consiliului Federal care va avea loc cu proxima ocazie după ridicarea stării de urgenţă şi comunicarea noilor măsuri de prevenţie a pandemiei de COVID-19.

Federaţia Română de Atletism reia recomandarea făcută cluburilor care au sportivi de performanţă şi de înaltă performanţă să păstreze o legătură strânsă cu aceştia, să îi monitorizeze şi să îi sfătuiască în legătură cu toate aspectele ridicate de măsurile de autoizolare recomandate/ impuse de Guvernul României.

Este o situaţie care a ridicat probleme extrem de dificile tuturor celor implicaţi în activitatea atletică şi care cere răbdare, calm şi înţelegere pentru a putea fi depăşită cât mai uşor. Sănătatea noastră, a tuturor, este cel mai important lucru şi respectarea măsurilor de prevenţie este, în continuare, esenţială pentru stăpânirea acestei pandemii.

 

Reamintim datele de contact ale Consiliului Director pentru Situaţii de Urgență al FRA:

  • Preşedinte – Florin Florea – 0723 328 795
  • Secretar general – Augustin Iancu – 0720 586 895
  • Secretar General Adjunct – Ion Buligă – 0722 778 081
  • Vicepreşedinte Bogdan Vasile – 0744 226 209
  • Membru birou federal Cristian Dragomir – 0721 257 607
  • Director Lot Naţional de Seniori – Lenuţa Dragomir – 0755 017 326
  • Director Lot Naţional Juniori – Doru Crisan – 0722 968 959

                                                                       

                                                                        Federaţia Română de Atletism

                                                                        Florin Florea              Augustin Iancu

                                                                          Preşedinte               Secretar General