Stiri Recente

Competiţiile de atletism din luna martie se suspendă ca măsură de prevenţie împotriva epidemiei de COVID-19

Bucureşti 10.03.2020: Federaţia Română de Atletism a luat decizia de a suspenda organizarea competiţiilor de atletism până la 31 martie 2020, ca măsură de prevenţie împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Toate competiţiile la care Federaţia Română de Atletism este organizator sau co-organizator vor fi suspendate până la 31 martie, existând posibilitatea extinderii acestui termen în cazul în care măsurile de siguranţă vor impune acest lucru.

Decizia a fost luată de Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism, în urma consfătuirii cu membrii Comisiei Tehnice, a celei de Competiţii şi a departamentului medical al federaţiei. Analiza situaţiei actuale a demonstrat că există un grad ridicat de periculozitate în ceea ce priveşte infectarea şi/ sau transmisia virusului COVID-19 la evenimentele sportive din luna martie.

Totodată, Federaţia Română de Atletism reaminteşte organizatorilor de evenimente sportive la nivel local că, pentru a organiza orice tip de competiţie, trebuie solicitat aviz prealabil de la Direcţia de Sănătate Publică, instituţie care va întreprinde o analiză de risc. Orice eveniment care adună mai mult de 1000 de persoane este în acest moment interzis.

Federaţia Română de Atletism pune siguranţa tuturor celor implicaţi în derularea acestor competiţii pe primul loc şi este convinsă că, odată încheiată criza mondială declanşată de această epidemie, performanţa sportivă îşi va relua locul firesc în viaţa sportivilor, antrenorilor şi spectatorilor de atletism.

Prevenţia este în acest moment cea mai bună cale de a lupta împotriva virusului şi Federaţia Română de Atletism îi roagă pe toţi cei implicaţi în fenomenul sportiv să înţeleagă aceste măsuri şi să le aplice în toate situaţiile necesare. 

Federaţia Română de Atletism

Descarcă de aici comunicatul în format PDF