Stiri Recente

Coe este reales preşedinte IAAF, Rusia are în continuare cartonaş roşu

Președintele IAAF, Sebastian Coe, a fost reales pentru un al doilea mandat la cel de-al 52-lea Congres IAAF de la Doha, iar ca vicepreşedinţi au fost aleşi Ximena Restrepo, Sergey Bubka, Geoffrey Gardner și Nawaf Bin Mohammed Al Saud.

Sebastian Coe a fost reales cu unanimitate de voturi, 203. Ca o noutate, Ximena Restrepo este prima femeie care ocupă poziţia de vicepreşedinte IAAF, ca urmare a reformelor inițiate de Congresul IAAF la sfârşitul anului 2016. Acestea prevedeau reguli pentru reprezentarea femeilor în toate structurile organismelor care guvernează sportul. Numele columbienei Ximenei Restrepo (acum rezidentă în Chile) este legat de medalia olimpică de bronz obţinută la Olimpiada din 1992

De asemenea, printre cei 26 de membrii ai Consiliului IAAF se numără opt femei. În Consiliul IAAF au fost aleşi 13 noi membri, printre care şi Dobromir Karamarinov (BUL), preşedintele ABAF (Asociaţiei Balcanice a Federaţiilor de Atletism).

Membrii nou aleși sunt:

·         Hiroshi Yokokawa (JPN)

·         Antti Pihlakoski (FIN)

·         Anna Riccardi (ITA)

·         Nan Wang (CHN)

·         Adille Sumariwalla (IND)

·         Nawal El Moutawakel (MAR)

·         Abby Hoffman (CAN)

·         Sylvia Barlag (NED)

·         Alberto Juantorena (CUB)

·         Willie Banks (SUA)

·         Raul Chapado (ESP)

·         Dobromir Karamarinov (BUL)

·         Beatrice Ayikoru (UGA)

Celor 13 membri nou aleși li se vor alătura șase președinți de zonă și doi membri ai Comisiei de sportivi, un bărbat și o femeie, inclusiv președintele.

Sancţiuni prelungite

La Congres a fost discutat şi cazul Rusiei, iar în urma recomandărilor făcute de Taskforce IAAF, sancţiunea de suspendare a sportivilor din Rusia a rămas în vigoare.