Stiri Recente

CN SENIORI PITEȘTI 2019 – PORTRET DE SPORTIV (8). Andrea Panțuroiu reintră în arenă

Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești găzduiește în 30 și 31 iulie 2019 o nouă ediție a Campionatelor Naționale de atletism pentru seniori. Organizată de către Federația Română de Atletism, competiția va reuni la start tot ceea ce are mai valoros atletismul din țara noastră la acest moment.
Întrecerea de la Pitești va reprezenta un nou prilej pentru sportivi de a-și testa forțele, de a încerca obținerea biletelor pentru CM de la Doha din această toamnă și, de ce nu, chiar la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.
Până la ora primului start de la Pitești, Federația Română de Atletism vă prezintă câțiva dintre sportivii care vor străluci pe arena “Nicolae Dobrin”.

Născută la Câmpulung, pe 24 februarie 1995, Elena Andreea Pațuroiu este legitimată la CSM București, antrenată de Mihaela Nicoară, specilializată fiind în proba de triplusalt, cu toate că a cochetat mai multă vreme și cu probele combinate. Anul trecut a fost desemnată de către Federația Română de Atletism cea mai bună atletă a țării.
Cea mai bună performanță personală în aer liber datează de anul trecut, 14,47 m, încercare reușită la Montreuil, în data de 19 iunie, pentru ca în sală să aibă ca PB de 14,33 m, din 2017 (7 februarie/București), rezultat egalat în 2018 la Campionatele Mondiale indoor de la Birmingham, cu care a ocupat locul patru. Tot imediat sub podium, adică pe poziția a patra, a terminat întrecerea de la triplusalt și la Campionatele Europene în aer liber de la Berlin, de anul trecut.
Are la activ nenumărate distincții interne și internaționale. Mai exact, se clasa a cincea la ediția precedentă a Mondialelor indoor, Portland – 2016. Loc pe care se poziționa și la competiția lumii rezervată juniorilor 1 (U20), de această data, în aer liber, în 2014. La Campionatele Europene de tineret (U23) și-a adjudecat medalia de argint, în 2015 și pe cea de aur, în 2017. În întrecerea continentală a juniorilor 1 (U20) din 2013, a fost a doua. S-a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere la Naționalele în aer liber în 2016 și 2018, pentru ca în competiția similară indoor să câștige în anii 2014, 2016, 2017, 2018 și 2019. Din nefericire, o accidentare survenită imediat după competiția națională de sală a ținut-o pe tușă la Europenele indoor din acest an, de la Glasgow.
La acestă ediție a Naționalelor în aer liber (a 94-a la feminin), Andreea își face reintrarea în arena după mai multe luni de recuperare, fiind primul ei concurs din acest sezon în aer liber.

ANDREA PANȚUROIU
Club: CSM București
Antrenor: Mihaela Nicoară
Probă: triplusalt
PB: 14,47 m
SBi: 14,23 m