Stiri Recente

CN SENIORI PITEȘTI 2019 – PORTRET DE SPORTIV (7). Claudia Bobocea va concura pentru un nou aur în proba de 1.500 metri

Stadionul “Nicolae Dobrin” din Pitești găzduiește în 30 și 31 iulie 2019 o nouă ediție a Campionatelor Naționale de atletism pentru seniori. Organizată de către Federația Română de Atletism, competiția va reuni la start tot ceea ce are mai valoros atletismul din țara noastră la acest moment.

Întrecerea de la Pitești va reprezenta un nou prilej pentru sportivi de a-și testa forțele, de a încerca obținerea biletelor pentru CM de la Doha din această toamnă și, de ce nu, chiar la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.
Până la ora primului start de la Pitești, Federația Română de Atletism vă prezintă câțiva dintre sportivii care vor străluci pe arena “Nicolae Dobrin”.

Claudia Bobocea vine cu un tonus excelent la ediția din acest an a Campionatelor Naționale de Atletism pentru seniori de la Pitești. Sportiva de la clubul Steaua București este cea mai proaspătă atletă din România care a realizat baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.
În urmă cu doar o săptămână, alegând în cursa de 1.500 m, din cadrul circuitului IAAF „Diamond League”, Claudia Bobocea a reușit un timp de excepție, 4:02.27. Pe lângă faptul că i-a adus biletul pentru Tokyo, timpul de la Londra reprezintă și un excelent P.B. pentru sportive pregătită de Valentin Anghel.
Până în prezent, România are trei atlete calificate la JO Tokyo 2020: Florentina Iușco, Alina Rotaru și Claudia Bobocea.
În ceea ce privește Campionatele Naționale, sportiva de la clubul Steaua București va încerca să își apere marți la Pitești titlul cucerit în 2018, când a câștigat proba de 1.500 metri cu timpul de 4:13.66. Tot anul trecut, și tot în Trivale, Claudia a devenit campioană națională și în proba de 800 metri.

CLAUDIA MIHAELA BOBOCEA
Club: Steaua București
Antrenor: Valentin Anghel
Data nașterii: 11.06.1992
Probă: 1.500 m
P.B. – 4:02.27
S.B. – 4:02.27.