Stiri Recente

CN SENIORI PITEȘTI 2019 – PORTRET DE SPORTIV (6). Alina Rotaru caută al șaptelea titlu național consecutiv în proba de lungime

Stadionul “Nicolae Dobrin” din Pitești găzduiește în 30 și 31 iulie 2019 o nouă ediție a Campionatelor Naționale de atletism pentru seniori. Organizată de către Federația Română de Atletism, competiția va reuni la start tot ceea ce are mai valoros atletismul din țara noastră la acest moment.

Întrecerea de la Pitești va reprezenta un nou prilej pentru sportivi de a-și testa forțele, de a încerca obținerea biletelor pentru CM de la Doha din această toamnă și, de ce nu, chiar la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

Până la ora primului start de la Pitești, Federația Română de Atletism vă prezintă câțiva dintre sportivii care vor străluci pe arena “Nicolae Dobrin”.

Alina Rotaru este una dintre sportivele importante ale atletismului românesc. Scăpată de presiunea baremurilor de calificare la Campionatele Mondiale de la Doha și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atleta de la CSM București se va prezenta la Naționalele de la Pitești mult mai relaxată. Acum mai puțin de o lună, Alina a sărit 6,91 metri la concurstul din orașul german Rheinau-Freistett și privește cu maxim optimism spre Naționale, dar mai ales spre Mondialele în aer liber de la Doha, din toamnă.
În ceea ce privește întrecerea internă, Alina domină categoric proba de săritura în lungime, pe care a câștigat-o în ultimii șase ani. Iar la edițiile din 2017 și 2018 a cucerit aurul cu sărituri de peste 6,70 metri.

ALINA ROTARU
Club: CSM București
Antrenor: Mihai Corucle
Data nașterii: 05.06.1993
Probă: lungime
S.B. – 6,91 m
P.B. – 6,91 m.