Stiri Recente

CN SENIORI PITEȘTI 2019 – PORTRET DE SPORTIV (5). Alin Firfirică va încerca să facă la Pitești baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Stadionul “Nicolae Dobrin” din Pitești găzduiește în 30 și 31 iulie 2019 o nouă ediție a Campionatelor Naționale de atletism pentru seniori. Organizată de către Federația Română de Atletism, competiția va reuni la start tot ceea ce are mai valoros atletismul din țara noastră la acest moment.
Întrecerea de la Pitești va reprezenta un nou prilej pentru sportivi de a-și testa forțele, de a încerca obținerea biletelor pentru CM de la Doha din această toamnă și, de ce nu, chiar la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

Până la ora primului start de la Pitești, Federația Română de Atletism vă prezintă câțiva dintre sportivii care vor străluci pe arena “Nicolae Dobrin”.

Alin Firfirică, 24 de ani, este unul dintre cei mai valoroși atleți români ai momentului. Declarat anul trecut cel mai bun sportiv de către Federația Română de Atletism, Alin a așteaptat cu nerăbdare sezonul în aer liber din acest an, iar la unul dintre primele concursuri a reușit să obțină biletul pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Doha.
La meetingul international de la Halle (Germania), Alin Firfirică (CSA Steaua, antrenor Daniela Costian) a reușit la aruncarea discului 65,30 m, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță personală a sezonului, cu 30 de cm peste standardul de calificare la Mondiale.
Mai mult, în urmă cu aproape două săptămâni, la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli, sportivul de la clubul Steaua București a cucerit medalia de argint la disc, cu o aruncare ce a măsarat 63,74 metri. Iar la finalul probei, Alin a spus că e sigur că va face la Pitești, la Naționale, baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.

Palmares: campion european U23 (2015), locul doi Campionate Europene U23 (2017), locul 2 la Jocurile Mondiale Universitare (2017 și 2019), toate la aruncarea discului.

ALIN FIRFIRICĂ
Data nașterii: 03.11.1995
Probă: disc
Club: Steaua București
Antrenor: Daniela Costian
P.B. – 66,22 m
S.B. – 65,30 m.