Stiri Recente

CN SENIORI PITEȘTI 2019 – PORTRET DE SPORTIV (4). Alexandru Novac țintește baremul olimpic la suliță

Stadionul “Nicolae Dobrin” din Pitești găzduiește în 30 și 31 iulie 2019 o nouă ediție a Campionatelor Naționale de atletism pentru seniori. Organizată de către Federația Română de Atletism, competiția va reuni la start tot ceea ce are mai valoros atletismul din țara noastră la acest moment.
Întrecerea de la Pitești va reprezenta un nou prilej pentru sportivi de a-și testa forțele, de a încerca obținerea biletelor pentru CM de la Doha din această toamnă și, de ce nu, chiar la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.
Până la ora primului start de la Pitești, Federația Română de Atletism vă prezintă câțiva dintre sportivii care vor străluci pe arena “Nicolae Dobrin”.
Recordmanul României la seniori de mai mult timp (ultimul record 86,73 m, stabilit anul trecut) în proba de aruncarea suliței, Alexandru Novac este considerat de mulți specialiști ca unul dintre marile talente mondiale ale specialității și aceasta chiar dacă este încă la categoria tineret. Totodată, visul oricărui sportiv, de a concura la Jocurile Olimpice, este pe cale să prindă viață la Pitești. Și asta pentru că, Alexandru este foarte aproape de obținerea standardului care-i dă dreptul să facă parte din delegația tricoloră pentru Tokyo 2020. Iar evoluțiile lui din acest sezon, îi dau dreptul să aspire la acest deziderat. Mai exact, la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, din debutul lunii trecute, întrecere desfășurată pe „Cluj Arena”, Alexandru Novac a reușit 83,42 m, depășindu-și, astfel, propriul record al competiției. Rezultat cu care și-a câștigat pașaportul pentru Mondialele seniorilor din această toamnă, de la Doha.
La recent încheiatele Campionate Europene de tineret (U23) s-a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere, cu o aruncare care a măsurat 81,75 m.
Fiind legitimat la CSM București, Alexandru îl are ca antrenor pe Petre Manu, fiind component al lotului olimpic.

ALEXANDRU NOVAC
Club: CSM București
Data nașterii: 24 martie 1997
Probă: aruncarea suliței
Antrenor: Petre Manu
PB: 87,36 m (Nembro, 2018)
SB: 83,42 .