Stiri Recente

CN SENIORI PITEȘTI 2019 – PORTRET DE SPORTIV (3). Andrea Miklos vizează un nou titlu național la 400 m

Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești găzduiește în 30 și 31 iulie 2019 o nouă ediție a Campionatelor Naționale de atletism pentru seniori. Organizată de către Federația Română de Atletism, competiția va reuni la start tot ceea ce are mai valoros atletismul din țara noastră la acest moment.

Întrecerea de la Pitești va reprezenta un nou prilej pentru sportivi de a-și testa forțele, de a încerca obținerea biletelor pentru CM de la Doha din această toamnă și, de ce nu, chiar la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.
Până la ora primului start de la Pitești, Federația Română de Atletism vă prezintă câțiva dintre sportivii care vor străluci pe arena „Nicolae Dobrin”.

Andrea Miklos (20 de ani), originară din Cluj-Napoca, este reprezentanta de vârf a valului tânăr de sprintere din țara noastră. Și cu toate că este în primul an de tineret, este de mai mult timp o prezență constantă și în competițiile de anvergură ale seniorilor, în cadrul ștafetei de 4×400 m. Mai mult, în premieră, în această primăvară a fost prezentă și la individual (400 m) la Campionatele Europene indoor ale seniorilor, de la Glasgow.
Andreea este campioana națională en-titre, titlu cucerit anul trecut pentru prima oară în aer liber și are în palmares locul doi la Mondialele juniorilor 1 (400 m – 2018), fiind medaliată cu bronz cu ștafeta de 4X400 m la Campionatele Mondiale indoor ale seniorilor din anul 2016.
Și în acest an a avut, până acum, un sezon bun, chiar dacă la un moment dat s-a confruntat cu o accidentare. După ce s-a impus la Internaționalele României de luna trecută în proba de 400 m (52,90) și-a îmbunătățit cea mai bună performanță a sezonului în această probă (52,66) la Campionatele Europene de Tineret de la Glave, recent desfășurate, rezultat cu care a cucerit bronzul.
Legitimată la CSM București, Andrea este pregătită de antrenoarea Magdolna Kanizsay și mai are în palmares un titlul european la U18 și unul de vicecampioană europeană la U20, ambele în proba de 400 m. Este componentă a lotului olimpic al României.

ANDREA MIKLOS
Club: CSM București
Antrenor: Magdolna Kanizsay
Data nașterii: 17.04.1999
Probă: 400 m
P.B. – 52,07 (Tampere – 2018)
S.B. – 52,66.