Stiri Recente

CN SENIORI PITEȘTI 2019 – PORTRET DE SPORTIV (1). Florentina Marincu Iușco caută primul aur la Naționalele de seniori în aer liber

Stadionul “Nicolae Dobrin” din Pitești găzduiește în 30 și 31 iulie 2019 o nouă ediție a Campionatelor Naționale de atletism pentru seniori. Organizată de către Federația Română de Atletism, competiția va reuni la start tot ceea ce are mai valoros atletismul din țara noastră la acest moment.
Întrecerea de la Pitești va reprezenta un nou prilej pentru sportivi de a-și testa forțele, de a încerca obținerea biletelor pentru CM de la Doha din această toamnă și, de ce nu, chiar la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

Până la ora primului start de la Pitești, Federația Română de Atletism vă prezintă câțiva dintre sportivii care vor străluci pe arena “Nicolae Dobrin”.

Florentina Marincu Iușco are un sezon în aer liber excelent. Calificată la Campionatele Mondiale de la Doha, după ce a sărit 6,75 m la ediția cu numărul 12 a „Memorialului Octavian și Viorica Enescu” de la Râmnicu Vâlcea, și la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, după ce a sărit 6,87 m la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, sportiva de la Deva a cucerit recent medalia de bronz la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli.

Și, pentru ca vara să fie perfectă, Florentina va căuta să câștige săptămâna viitoare la Pitești, în premieră, titlul de campioană națională la seniori! Eleva lui Nicolae Alexe a participat de două ori la Naționalele în aer liber de seniori (2018 și 2015) și de fiecare data a cucerit medalia de argint. În urmă cu patru ani, la prima participare, a terminat a doua cu o săritură de 6,63 m, pentru ca anul trecut să urce din nou pe treapta a doua a podiumului cu o săritură de 6,48 m.

FLORENTINA MARINCU-IUȘCO
Data nașterii: 08.04.1996
Club: CN Sp Cetate Deva
Antrenor: Nicolae Alexe
Probă: lungime
P.B. – 6,87 m
S.B. – 6,87 m.