Stiri Recente

CN de Atletism seniori 2019, ziua 1: Alin Firfirică, la 7 centimetri de Jocurile Olimpice de la Tokyo

Campionatele Naționale de Atletism pentru seniori de la Pitești au debutat marți, 30 iulie, cu primele probe disputate pe Stadionul “Nicolae Dobrin”.

Alin Firfirică, pregătit de antrenoarea Daniela Costian, a fost performerul primei zile a Campionatelor Naționale. Sportivul de la clubul Steaua București a câștigat proba de aruncare a discului cu o performanță de 65,93 metri, la doar 7 centimetri de baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

A doua performanță a zilei a fost realizată de către Bianca Ghelber (SCM Bacău/Steaua București). Eleva antrenoarei Mihaela Melinte a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului cu performanța de 70,80 metri la doar 20 de centimetri de realizarea baremului pentru Campionatele Mondiale de la Doha.

Andrea Miklos (CSM București), antrenată de Magdolna Kanizsay, a reușit să-și îmbunătățească cea mai bună performanță a sezonului. După bronzul obținut la Europenele de Tineret de la Gavle, Andrea a cucerit medalia de aur cu timpul de 52:48.

Revenită după o lungă absență cauzată de o accidentare, Andrea Panțuroiu (CSM București – antrenor Mihaela Nicoară) și-a trecut în palmares un nou titlu național cu o săritură de 13,86 metri. Poziția secundă i-a aparținut Georgianei Aniței (SCM Bacău/CSM București – antrenor Doina Anton), cu un P.B. de 13,63 metri.
Tot la triplusalt, dar la masculin, Răzvan Grecu (CS Farul Constanța – antrenor Daniel Cojocaru) a cucerit aurul cu un P.B. de 16,83 metri.

GALERIE FOTO din prima zi a Naționalelor de Atletism puteți vedea AICI.