Stiri Recente

Cluj Napoca va găzdui anul viitor Campionatul European pe echipe, Liga 1

Veste excelentă de la European Athletics pentru atletismul românesc, dar și pentru sportul din țara noastră. În cadrul celui de-al 160-lea Comitet Executiv al European Athletics – care a avut loc online la mijlocul săptămânii trecute – a fost decis faptul că orașul Cluj Napoca va găzdui anul viitor Campionatul European pe echipe, Liga 1.

European Athletics Team Championships, First League, se va desfășura în perioada 19-20 iunie 2021, pe Cluj Arena. În 2020, pe superba arenă din Cluj Napoca – construită pe locul vechiului “Ion Moina”, între 2009 și 2011, cu o capacitate de 30.201 locuri – a avut loc Campionatul Balcanic de seniori.

În aceeași perioadă de anul viitor vor avea loc și celelate competiții pe echipe, după cum urmează: Campionatul European pe echipe, Superliga – la Silesia (Polonia), Campionatul European pe echipe, Liga 2 – la Stara Zagora (Bulgaria), Campionatul European pe echipe, Liga 3 – la Nicosia (Cipru).

Tot în cadrul celui de-al 160-lea Comitet Executiv al European Athletics s-au decis orașele gazdă pentru următoarele două ediții ale Campionatului European de cros: Fingal-Dublin, în 2021 și Torino-La Mandria Park, în 2022.

Reamintim faptul că oficialii Comitetului Executiv al European Athletics au stabilit locațiile pentru două competiții importante: Istanbul 2023 – Atakoy Athletics Arena – Campionatul European în sală și Roma 2024 – Stadionul Olimpic – Campionatul European în aer liber.

Comunicatul oficial al European Athletics poate fi văzut AICI.