Stiri Recente

Cluj Arena, un stadion de cinci stele

Cea mai prestigioasă competiție internațională de atletism pe pistă organizată în România – Campionatele Internaționale ale Romaniei “Iolanda Balaș Soter” – ajunge în acest an la ediția cu numărul 65. Întrecerea va avea loc în perioada 22-23 august 2020, la Cluj Napoca, pe Cluj Arena, un stadion de excepție!

Primul stadion din Cluj-Napoca, rezervat atletismului și fotbalului, a fost construit între anii 1908-1911, având o capacitate de 1500 de locuri. Prin lucrările de modernizare din 1961, incinta s-a extins la 28.000 de locuri și a purtat numele celui mai rapid sprinter al Europei în 1948, Ion Moina.

Procesul de demolare a vechii incinte a demarat la sfârșitul lunii noiembrie 2008, construcția stadionului “Cluj Arena” realizându-se pe locul celui vechi. În iulie 2009 au început lucrările modernei arene de astăzi, ca, peste doi ani, acestea să fie finalizate în proporție de 90%. Deschiderea oficială a avut loc în data de 1 octombrie. Stadionul este compus din două tribune și două peluze, are o capacitate de 30.201 locuri, majoritatea acoperite.

Fiind construită la cele mai înalte standarde, noua arenă este cotată ca fiind un stadion din categoria UEFA Elite, și este dotată cu o pistă cu opt culoare.