Stiri Recente

Clubul Sportiv Universitar Brasov

Denumire Club

Clubul Sportiv Universitar Brasov

Adresă

Str. Universității nr. 1, corp Q, sala QS1

Director

Ing. Calancea Gabriel-Nicolae

Secretar

Pop-Damian Diana

Reprezentant

Ing. Calancea Gabriel-Nicolae

E-mail

csuniv@yahoo.com

Telefon

Tel: 0268-478.203

Istoric/ Descriere a clubului

  • In anul 1948, pe langa Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale din Brasov,  a luat fiinta prima asociatie sportiva universitara “Academia”, cu sectii de fotbal (divizia B), atletism, volei si schi.
  • Mai tarziu, intreaga activitate sportiva universitara a fost preluata de Asociatia Sportiva “Stiinta”, in cadrul careia functionau sectiile de fotbal, volei, schi si alpinism.
  • In anul 1966, ca urmare a extinderii si consolidarii invatamantului superior la Brasov, se creeaza Clubul Sportiv Universitar “Politehnica”,   avandu-l ca presedinte de onoare pe conf.dr.ing. Hoffman Victor si presedinte executiv pe prof. Ion Oprea. Cativa ani mai tarziu, la conducerea clubului este ales presedinte de onoare prof.dr.ing. Victor Stanescu, presedinte executiv prof. Teodor Verdes si vicepresedinte tehnic, lector Constantin Diaconescu, seful Catedrei de educatie fizica si sport.
  • In anul 1973, in urma infiintarii Universitatii din Brasov, clubul “Politehnica” s-a transformat in Clubul Sportiv Universitar Brasov, cunoscut sub denumirea simbolica de C.S.U.

Nr secții

22

Nr sportivi atletism

17

Antrenor 1

 

Resposabil secție

Prof.univ.dr. Ionescu Dragoș

Site

www.csu.ro