Stiri Recente

Clubul Sportiv Scolar “Soimii” Sibiu

Denumire Club

Clubul Sportiv Scolar “Soimii” Sibiu

Adresă

Aleea Mihai Eminescu, nr.1-3

Director

Troanca Ioan Florin

Secretar

Jaglea Carmen Dana

Reprezentant

Troanca Ioan Florin

E-mail

csssoimiisibiu@yahoo.com

Telefon

Tel. 0269/ 232 076

Istoric/ Descriere a clubului

  • ”SPORTUL este o activitate mai mult sau mai puțin organizată de practicare a exercițiilor fizice sub toate aspectele, care provoacă o stare de bine psiho-fizică, ridică gradul de sănătate al populației, contribuie la nivelul calității vieții, are rol de socializare și poate să producă performanțe sportive la diferite niveluri de participare”(Definiție din Carta Europeană a Sportului)
  •  Clubul Sportiv Școlar ”Șoimii” reprezintă o unitate viabilă a sportului de performanță în rândul tineretului școlar, o adevărată pepinieră a sportului național de performanță, care a demonstrat de-a lungul anilor că este singura formă solidă în rețeaua Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului care alimentează cu sportivi de performanță loturile reprezentative ale României.
  • Clubul Sportiv Şcolar „Şoimii” Sibiu s-a înfiinţat în 01.09.1968, ca o necesitate, în vederea pregătirii elevilor din şcolile profesionale şi liceale din municipiul Sibiu şi având ca primă denumire „Şcoala Sportivă Şoimii”.
  • La început a funcţionat, pe lângă Grupul Şcolar Independenţa Sibiu, cu un număr de şase secţii şi 12 grupe: atletism, fotbal, schi, box, lupte şi haltere. Pe parcursul anilor unele secții s-au desființat: box – 1982, lupte – 1983, haltere – 1995, tenis de masă – 1992 iar altele le-au luat locul: culturism, judo, rugbi, tenis de câmp.
  • Clubul Sportiv Școlar ”Șoimii” Sibiu este o unitate cu statut juridic propriu, nivel liceal în subordinea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, cu Certificat de Identitate Sportivă Nr. 0000244, Numărul de identificare din Registrul Sportiv SB/A1/00261/2001 eliberat la data de 23.11.2001 și înregistrat în Registru Special nr. 236
  •  În cei 48 de ani de existenţă această unitate şcolară a fost condusă de mai mulţi directori din care cei mai reprezentativi au fost: Dobrescu Dumitru-cel care practic a înființat unitatea școlară, Tocaru Viorel, Bucur Ovidiu-Nicolae, Marcel Avram, Ioan Stanciu, Chindriş Ioan, Domnar Ioan și Troancă Florin actualul director.
  • Aceştia, împreună cu un valoros colectiv de cadre didactice, au transformat clubul sportiv, într-o unitate reprezentativă la nivel naţional.
  • Profesionalismul şi dăruirea conducerii şcolii şi a colectivului de cadre didactice, pe parcursul anilor,  au făcut ca din această unitate sportivă să fie promovaţi spre sportul de performanţă şi mare performanţă un număr impresionant de elevi-sportivi. Aceştia au obţinut rezultate remarcabile la competiţii internaţionale şi naţionale cum ar fi: Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Cupe Mondiale, Campionatele Europene, Cupe Europene, Campionatele Balcanice şi Campionatele Naţionale.

Nr secții

7

Nr sportivi atletism

108

Antrenor 1

Antrenor 2

Resposabil secție

Magheru Mioara

Site

www.soimiisibiu.ro