Stiri Recente

Claudia Bobocea: „Sportul te educă, te formează și îți crează noi perspective în viață!”

România a cucerit zeci de medalii în probele de atletism, foarte multe dintre ele fiind aduse de atlete. Româncele au scris istorie pe arenele lumii și au inspirat generații întregi să le calce pe urme.
Site-ul Federației Române de Atletism dedică, în luna martie, o campanie atletelor românce de top din prezent, celor care vor încerca la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și nu numai, să demonstreze că sportul din țara noastră produce în continuare sportivi de mare valoare.
Campania continuă luni, 16 martie 2020, cu Claudia Bobocea. Legitimată la clubul Steaua București și pregătită de Valentin Anghel, Claudia este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de 1.500 metri.

Ce întâmplare te-a adus pe stadion sau în sala de atletism?
În perioada în care am fost în școala generală participam la multe crosuri, iar pe majoritatea le câștigam. Astfel, în clasa a VII-a am fost selectată să fac atletism.

Care este idolul tău din lumea atletismului?
Nu pot spune că am neapărat un idol, dar o admir foarte mult pe doamna Paula Ivan. Cu fiecare participare la concursurile internaționale, trăgeam cu ochiul la sportivii de top și încercam să iau părțile bune de la fiecare în parte.

Inspiri o mulțime de fete să se apuce de atletism. Ce ai vrea să le transmiți?
Atletismul stă la baza oricărei ramuri sportive, iar mișcarea îți dă oportunitatea de a te simți liber. Însă, pentru performanță trebuie perseverență, răbdare, motivație și multă încredere. Prin multă muncă poți ajunge unde îți dorești, dar doar dacă crezi cu adevărat în tine. Cu cât vei performa la un nivel mai înalt, cu atât ți se vor deschide alte oportunități în sport, dar și în viață. Sportul te educă, te formează și îți crează noi perspective în viață.

Care sunt cele mai mari greutăți pe care le-ai întâmpinat în cariera sportivă?
Lipsa susținerii la începutul carierei. Puțini sunt cei care sunt gata să te ajute când ești tânăr, când ești doar o promisiune. Dar atunci, la început, ai cel mai mare nevoie de ajutor pentru a progresa. Un alt moment dificil în carieră îl reprezintă accidentările. Eu am avut parte de o accidentare gravă în 2018, înainte de Campionatele Mondiale de sală, și mi-a luat ceva să îmi revin la forma inițială.

Care este cea mai mare împlinire?
Faptul că am reușit să alerg pe marile arene ale lumii, alături de atlete de top, reprezintă o mare împlinire a mea.

Dacă nu ai fi atletă de mare performanță, ce ți-ar plăcea să fii?
Manager sportiv!