Stiri Recente

Claudia Bobocea, P.B. și locul 4 în proba de 800 m la Ostrava Golden Spike

Trei concursuri în șase zile și tot atâtea rezultate foarte bune. Acesta este bilantul atletei Claudia Bobocea la începutul lunii septembrie. După două curse bune în probele de 1.500 m de la Marsillia și Silesia, sportiva clubului Steaua București a reușit marți seara, 8 septembrie 2020, o nouă performanță, dar la 800 m.

În Cehia, la Ostrava, a avut loc azi ediția a 59-a a a Ostrava Golden Spike, meeting atletic de aur din cadrul World Athletics Continental Tour 2020. Iar Claudia Bobocea s-a clasat pe locul 4 în proba de 800 m, cu timpul de 2:01.37, ceea ce reprezintă un nou record personal!
Eleva lui Valentin Anghel a fost depășită de Laura Muir (Marea Britanie) – 1:58.34, Sofia Ennaoui (Polonia) – 2:00.82 și de Habitam Alemu (Etiopia) – 2:01.06.
“A fost o seară cu emoții, dar eram încrezătoare că pot alerga o cursă bună având la start, alături de mine, alergătoare sub două minute. Am realizat un nou record personal în această probă, deși îmi doresc să alerg mai tare. Acest rezultat de la Ostrava nu mă mulțumește în totalitate”, a declarat Claudia Bobocea pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Următoarea competiție la care atleta româncă va lua startul este ISTAF Berlin, de duminică, 13 septembrie 2020. Tot acolo vor concura și Alina Rotaru – lungime – și Alin Firfirică – disc.