Stiri Recente

Claudia Bobocea, despre calificarea la JO Tokyo 2020: “Sunt mai liniștită, dar rămân concentrată pe următoarele competiții!”

Claudia Bobocea (27 de ani) s-a numărat printre sportivele cele mai urmărite la ediția din acest an a Campionatelor Naționale de Atletism pentru seniori de la Pitești, din perioada 30-31 iulie 2019.

Recent calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a realizat baremul la etapa Diamond League de la Londra, Claudia a venit la Pitești cu o nouă abordare.
Și pentru că în prima zi a competiției naționale nu ne-am putut bucura de prezența ei la startul cursei de 1500 m, miercuri, Claudia a intrat pe pistă în două probe: 800 m și ștafetă 4×400 m.
Eleva antrenorului Valentin Anghel s-a impus la 800 m, cu un timp notabil de 2:02,90, pentru ca în proba de ștafetă să termine pe locul trei, cu timpul de 3:48.56. În proba de ștafetă, Claudia a făcut echipă cu Florina Pierdevară, Roxana Bîrcă și Ioana Gheorghe.

“În sezonul de vară am deja șase curse de 1.500 metri alergate și la Naționale am dorit să schimb proba pentru a nu intra în monotonie. Acum, că mi-am îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt mai liniștită, dar asta nu înseamnă că nu rămân concentrată pe următoarele competiții. Să nu uităm că la finalul lunii septembrie urmează Campionatele Mondiale în aer liber de la Doha, unde îmi doresc un loc în finală”, a declarat Claudia pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Claudia are în palmares trei titluri de campioană națională în aer liber în proba de 800 m: 2017, 2018 și 2019.