Stiri Recente

CE TINERET (U23) – PORTRET DE SPORTIV (6). Georgiana Aniței: „Vreau să-mi îmbunătățesc recordul personal”

În perioada 11-14 iulie, la Gavle (Suedia) se desfășoară o nouă ediție a Campionatelor Europene de atletism pentru tineret. România este prezentă la competiția din Suedia cu o delegație formată din 29 de atleți (19 la masculin și 10 la feminin). În aceste zile, Federația Română de Atletism vă prezintă o parte dintre sportivii care se vor lupta pentru medalii pe arena din Gavle.

Reprezentantă a valului tânăr de săritoare în lungime și triplusalt, probe în care România are o mare tradiție, Georgiana Aniței (SCM Bacău – CSM București, antrenor Doina Anton), este liderul national de tineret en-titre la triplusalt.
La acestă probă, băcăuanca este campioană mondială de cadeți în 2015 (Cali – Columbia), aur la CE de juniori 2 și medaliată cu bronz în 2016 la Europenele rezervate juniorilor 1, categorie de vârstă unde la Campionatele Mondiale de anul trecut s-a clasat a șasea. Iar năzuințele ei nu se opresc aici! Ambițioasă din fire, Georgiana are țeluri înalte împreună cu antrenoarea ei, emerita Doina Anton!
Pentru competiția continentală de la Glave, Georgiana și-a propus la triplusalt „realizarea unui nou record personal, adică să obțin o performanță de 13,70 m – 13,80 metri, ceea ce nu este un obiectiv imposibil. Alături de antrenoarea mea, țintim, de asemenea, o clasare între locurile 4 și 8, adică finala probei.

Data Nașterii: 26 martie 1999
Probe: lungime, triplusalt
Club: SCM Bacău-CSM București
Antrenor: Doina Anton
PB: lungime – 6,23 m, triplusalt – 13,60  m
SB: lungime – 6,01 m, triplusalt – 13,47 m