Stiri Recente

CE TINERET (U23) – PORTRET DE SPORTIV (5). Alexandru Novac țintește o medalie și baremul olimpic

În perioada 11-14 iulie, la Gavle (Suedia) se desfășoară o nouă ediție a Campionatelor Europene de atletism pentru tineret. România este prezentă la competiția din Suedia cu o delegație formată din 29 de atleți (19 la masculin și 10 la feminin). În aceste zile, Federația Română de Atletism vă prezintă o parte dintre sportivii care se vor lupta pentru medalii pe arena din Gavle.

Recordmanul României (86,73 m, reușiți anul trecut) în proba de aruncarea suliței, Alexandru Novac (CSM București), este considerat de mulți specialiști unul dintre marile talente mondiale ale specialității, fapt pentru care, pe bună dreptate, este creditat cu una dintre cele mai mari șanse de a se urca în Suedia pe podiumul continental, ba chiar pe cea mai înaltă treaptă a sa.
În egală măsură, visul oricărui sportiv, de a concura la Jocurile Olimpice, este pe cale să prindă viață la Gavle. Și asta pentru că, Alexandru este foarte aproape de obținerea standardului care-i dă dreptul să facă parte din delegația tricoloră pentru Tokyo 2020. Iar evoluțiile lui din acest sezon îi dau dreptul să aspire la acest deziderat. Mai exact, la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, din debutul lunii trecute, întrecere desfășurată pe „Cluj Arena”, Alexandru Novac a reușit 83,42 m, depășindu-și astfel propriul record al competiției. Rezultat cu care și-a câștigat pașaportul pentru Mondialele seniorilor din această toamnă, de la Doha.
Așadar, conform declarației antrenorului lui, Petre Manu, „ mergem în Suedia să câștigăm titlul! Acesta e obiectivul nostru. Știm că nu va fi ușor, dar vom da totul. Vrem așadar o medalie, dar și un rezultat bun, un rezultat olimpic”.

Data nașterii: 24 martie 1997
Proba: aruncarea suliței
Club: CSM București
Antrenor: Petre Manu
PB: 87,36 m
SB: 83,42 m.