Stiri Recente

CE TINERET (U23) – PORTRET DE SPORTIV (3). Claudia Prisecaru: “Îmi doresc un loc în finală! Iar acolo orice e posibil!”

În perioada 11-14 iulie, la Gavle (Suedia) se va desfășura o nouă ediție a Campionatelor Europene de atletism pentru tineret. România va fi prezentă la competiția din Suedia cu o delegație formată din 29 de atleți (19 la masculin și 10 la feminin). În zilele premergătoare competiției, Federația Română de Atletism vă prezintă o parte dintre sportivii care se vor lupta pentru medalii pe arena diin Gavle.

La 22 de ani încă neîmpliniți, Claudia Prisecaru este una dintre sportivele experimentate ale delegației României participantă la Gavle. După un dureros loc 4 în urmă cu doi ani, sportive de al CSM Focșani e convinsă că la competiția care debutează mâine în Suedia poate face o figură mai bună. Chiar dacă nu pronuntă în declarații cuvântul “medalie”, gândurile Claudiei zboară spre podium. Iar evoluțiile ei ascendente din proba de 3.000 de metri obstacole ne fac să credem că eleva antrenorului Cristian Orza poate face o figură frumoasă la Europenele de Tineret.
“Aștept acest concurs de doi ani, mai exact din 2017 de la ultima participare la un Campionat European de Tineret, când am ratat medalia de bronz la 7 secunde. Un loc 4 e trist când știi că ai fost aproape de o medalie. Pentru acesta competiție m-am pregătit intens. Mi-am propus să fie una din cele mai bune participări ale mele la un Campionat European. Este ultimul meu an de tineret și vreau să-l termin cu rezultate cât mai bune. Am venit în Suedia cu gândul de a mă califica în primul rând în finală. Acesta este obiectivul principal. Îmi doresc un loc în finală! Iar acolo orice e posibil!”, a declarat Claudia pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Data nașterii: 02.09.1997
Probă: 3.000 m obstacole
Club: CSM Focșani 2007
Antrenor: Cristian Orza
P.B. – 9:57.37 min
S.B. – 9:57.37 min