Stiri Recente

Campionii României 2020 (9). Anamaria Nesteriuc: “Anul 2020 a fost unul cel puțin ciudat, plin de încercări și incertitudini!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A noua sportivă din acest proiect este Anamaria Nesteriuc (Steaua București), campioană națională de seniori, în sală, la 60 m garduri, și în aer liber, la 100 m garduri.
Haideți să aflăm împreună povestea succeselor ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Anul 2020 a fost unul cel puțin ciudat, plin de încercări și incertitudini, cu puține concursuri, dar de care m-am bucurat din plin.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională în sală, la 60 m, și în aer liber, la 100 m garduri. Care a fost cheia succesului?
Am muncit în continuare, chiar și de acasă. Aș putea spune că perseverența a fost cheia succeselor mele, pentru că m-am antrenat chiar dacă nu știam ce se va întâmpla, sau dacă se va organiza vreun concurs în 2020.

Care a fost cel mai greu moment din acest an?
Anularea Campionatului European de la Paris din luna august. Am fost foarte tristă să aflu că nu se va mai ține acea importantă competiție.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut a fost atunci când s-a anunțat că se vor organiza totuși câteva competiții, cele mai multe chiar la mine acasă, la Cluj. Până atunci totul a fost o incertitudine.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Aș putea spune că viața socială mi-a fost afectată cel mai mult, mai ales în perioada stării de urgență. În rest, eu am fost foarte norocoasă și am reușit să mă antrenez aproape ca înainte, cu excepția câtorva săptămâni.

Ce îți propui pentru 2021?
Să fiu sănătoasă, în primul rând, pentru a putea să mă antrenez așa cum îmi doresc și să îmi îndeplinesc obiectivele. Apoi, îmi doresc să mă dezvolt și pe plan profesional.

Care este marele tau vis, ca și sportivă și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Marele vis este să câștig o medalie la un campionat major, dar în viitorul apropiat îmi doresc să alerg la Tokyo în 2021.

ANAMARIA NESTERIUC
Probe: 60 m și 100 m garduri
Data nașterii: 29.11.1993
Club: Steaua București
Antrenor: Doinița Nesteriuc
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la 60 m la CN seniori, de la București;
– medalie de aur la 100 m garduri la CN seniori, de la Cluj Napoca;
S.B. 60 m garduri: 8.15;
P.B. 60 m garduri: 8.15;
S.B. 100 m garduri: 13.32;
P.B. 100 m garduri: 13.13.