Stiri Recente

Campionii României 2020 (8). Adrian Garcea: “Antrenorul meu are cel mai mare merit în succesele mele din acest an!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber.
Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al optulea sportiv din acest proiect este Adrian Garcea (CS Pandurii Târgu Jiu), campion național la seniori și tineret, în sală, la 1.500 m, medaliat cu aur la tineret, și cu bronz la seniori, în aer liber, la Naționalele de la Cluj Napoca, în aceiași probă.
Haideți să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Anul 2020 a fost un an foarte bun pentru mine. Chiar dacă pandemia de coronavirus mi-a dat bătăi de cap, am reușit să îmi mențin ridicat nivelul de antrenamente și să închei anul cu rezultate notabile.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național atât în aer liber, cât și în sală, în proba de 1.500 m. Care a fost cheia succesului?
Antrenorul meu are cel mai mare merit în succesele din acest an. Domnului Ion Bură i se datorează, în primul rând, rezultatele și medaliile obținute în 2020. Alături de dânsul am muncit foarte mult și foarte bine și îi sunt extrem de recunoscător pentru tot ceea ce face pentru mine. Sprijinul familiei și colegilor de club a avut și el un factor important în fiecare clasare pe podium a mea din 2020.

Care a fost cel mai greu moment din acest an?
Am fost foarte supărat când am aflat că toate competițiile din acest an se vor anula. Până la urmă nu a fost chiar așa și Federația Română de Atletism a reușit să organizeze mai multe concursuri importante.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut a fost în primăvară, când la Naționalele de sală am reușit să cuceresc patru medalii. Pe lângă cele două de la 1.500 m, mi-am trecut în palmares altele două la 3.000 m. Am fost foarte fericit atunci.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Pandemia ne-a adus tuturor un accesoriu în plus: masca. În rest, în ceea ce mă privește, mari schimbări nu au fost în viața mea.

Ce îți propui pentru 2021?
În 2021 vreau rezultate și mai bune decât în 2020 și, implicit, îmi doresc și timpi mai valoroși.

Care este marele tau vis, ca și sportivă și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Visul meu este acela de a ajunge la Jocurile Olimpice. Cred că orice sportiv își dorește asta. Ce voi face? Voi munci la capacitate maximă în fiecare zi pentru a-mi împlini visul.

ADRIAN GARCEA
Probă: 1.500 m
Data nașterii: 01.06.1999
Club: CS Pandurii Tg. Jiu
Antrenor: Ion Bură
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la 1.500 m la CN tineret, de la București;
– medalie de aur la 1.500 m la CN seniori, de la București;
– medalie de aur la 1.500 m la CN tineret, de la Cluj Napoca;
– medalie de bronz la 1.500 m la CN seniori, de la Cluj Napoca;
S.B 1.500 m în sală: 3:48.84;
P.B 1.500 m în sală: 3:46.19;
S.B 1.500 m aer liber: 3:51.72;
P.B 1.500 m aer liber: 3:45.66.