Stiri Recente

Campionii României 2020 (5). Cristian Gabriel Voicu: “Speranta, munca, ambiția și devotamentul au stat la baza succeselor mele din acest an!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al cincilea sportiv din acest proiect este Cristian Gabriel Voicu (CSM București), campion național în proba de 800 m în aer liber, la tineret și seniori, medaliat cu aur la tineret și cu argint la seniori, în sală.
Haideți să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020!

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
A fost un an greu, dar cu reușite pe măsură. 2020 a fost un an dificil pentru mine, dar sunt fericit că am reușit să cuceresc patru medalii la naționale și că mi-am apărat titlul de campion balcanic.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național atât în sală, cât și în aer liber. Care a fost cheia succesului?
Speranta, munca, ambiția și devotamentul au stat la baza succeselor mele de anul acesta. În ciuda restricțiilor de la începutul anului, am sperat mereu că se va da drumul la competiții, am muncit fără întrerupere și am crezut tot timpul în forțele mele.

Care a fost cel mai greu moment din acest an?
Revenirea la antrenamente după o perioadă de trei luni și jumătate fără activitate în afara locuinței. Dar a trecut și atunci când am revenit pe pistă am încercat să las cât mai repede în urmă acea etapă din viață.

Dar cel mai plăcut?
La finalul sezonului m-am uitat în vitrina cu medalii și am zâmbit satisfăcut. Sunt mulțumit de ceea ce am realizat.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Pandemia mi-a schimbat viața în bine. Am învățat că trebuie să am mai multă grijă de mine și de oamenii din jur.

Ce îți propui pentru 2021?
Pe plan național îmi doresc să repet performanțele din 2020. Pe plan international țintesc o participare cât mai bună la Campionatul European de tineret (U23).

Care este marele tau vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Calificarea la Jocurile Olimpice este marele meu vis. Ar fi minunat să am șansa de a participa alături de cei mai buni sportivi din lume. Voi munci zi de zi și sper ca visul să mi se împlinească.

CRISTIAN GABRIEL VOICU
Probă: 800 m
Data nașterii: 14.02.2001
Club: CSM București
Antrenor: Marinela Mirea
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la 800 m la CN tineret, de la București;
– medalie de argint la 800 m la CN seniori, de la București;
– medalie de aur la 800 m la CN tineret, de la Cluj Napoca;
– medalie de aur la 800 m la CN seniori, de la Cluj Napoca;
S.B 800m sală: 1:52.17;
P.B 800m sală: 1:52.17;
S.B. 800m aer liber: 1:51.02;
P.B. 800m aer liber: 1:50.11.