Stiri Recente

Campionii României 2020 (48). Georgiana Cosmina Spiridon: “Plăcerea de a mă antrena este cheia reușitelor mele!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A 48-a sportivă din acest proiect este Georgiana Cosmina Spiridon (CS Politehnica Iași), campioană națională la 3.000 m obstacole, la tineret.
Azi, 5 aprilie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succesului ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Anul 2020 a fost unul cu multe incertitudini și cu multe schimbări de planuri.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională de tineret la 3.000 m obstacole. Care a fost cheia succesului?
Plăcerea de a mă antrena este cheia reușitelor mele. Totodată și pregătirea și concentrarea pe obiectivele propuse alături de domnul antrenor, au fost alte atuuri care m-au ajutat să mă impun în 2020.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
De departe, cea mai anevoioasă perioadă a fost cea din izolare.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut moment l-am trăit la Campionatele Naționale de la Cluj Napoca, când am cucerit medalia de aur la tineret și pe cea de argint la seniori, în proba de 3.000 m obstacole.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Nu pot spune că mi-a schimbat viața radical. Fac aceleași lucruri pe care le făceam și înainte de pandemie. Dar pandemia m-a învățat cât de important este sa fim uniți, noi, oamenii.

Ce îți propui pentru acest an?
Îmi propun realizarea baremului pentru Campionatul European de tineret.

Care este marele tău vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Îmi doresc o finală la un Campionat Mondial de seniori, în proba de 3.000 m obstacole, iar pentru asta voi munci cât de mult voi putea.

GEORGIANA COSMINA SPIRIDON
Probă: 3.000 m obstacole;
Data nașterii: 14.05.2001;
Club: CS Politehnica Iași;
Antrenor: Viorel Popovici;
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la 3.000 m obstacole, la CN tineret de la Cluj Napoca;
– medalie de argint la 3.000 m obstacole, la CN seniori de la Cluj Napoca;
S.B.: 10:42.60 min.;
P.B.: 10:42.60 min.