Stiri Recente

Campionii României 2020 (47). Alexandru Slăvoiu: “Secretul succesului meu a constat într-o relație superbă sportiv-antrenor!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 47-lea sportiv din acest proiect este Alexandru Slăvoiu (CS Știința Bacău), campion național la 10.000 m, la tineret.
Azi, 31 martie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succesului său din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
A fost un an atipic, în care a trebuit să răspund la noi provocări și din care am învățat foarte mult.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național de tineret la 10.000 m. Care a fost cheia succesului?
Secretul succesului meu a constat într-o relație superbă sportiv-antrenor. Trebuie menționat și suportul colegilor și a clubului, care a continuat să ne sprijine pe întreaga durata a anului chiar și în lipsa competițiilor.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Anularea Campionatului Național de maraton și a celui de semimaraton au fost două momente dificile în 2020, deoarece întreaga pregătire era dedicată acestor competiții.

Dar cel mai plăcut?
Participarea în cadrul Campionatului Național de seniori și tineret de la Cluj. Simplul fapt că am putut să revin la activitatea competițională a fost un motiv de bucurie, la care se adaugă, evident, și obținerea titlului de campion național.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Pot spune că într-un mod pozitiv. În ciuda restricțiilor impuse am reușit să evoluez atât pe plan sportive, cât și personal. Am început să privesc lucrurile din altă perspectivă, să renunț la ceea ce nu îmi era de ajutor.

Ce îți propui pentru acest an?
Anul 2021 este primul an de seniorat. Îmi doresc să realizez un salt calitativ al performanțelor care să îmi asigure o clasare cât mai bună în cadrul acestei categorii.

Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Participarea în cadrul competițiilor internaționale și obținerea unui titlu de campion național la seniori reprezintă cele mai mari dorințe pe plan sportiv. Pentru îndeplinirea acestor obiective voi munci zi de zi cu pasiune și răbdare.

ALEXANDRU SLĂVOIU
Probă: 10.000 m;
Data nașterii: 03.07.1998;
Club: CS Știința Bacău;
Antrenor: Cristina Alexe;
Medalie cucerită în 2020:
– medalie de aur la 10.000 m, la CN tineret de la Cluj Napoca;
S.B.: 33:17.59 min.;
P.B.: 33:17.59 min.