Stiri Recente

Campionii României 2020 (46). Răzvan Cărare: “Pentru 2021 îmi propun să mă calific la Campionatele Europenele de tineret!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 46-lea sportiv din acest proiect este Răzvan Cărare (Steaua București), campion național la aruncarea suliței, la tineret.
Azi, 29 martie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succesului său din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Anul competițional 2020 a fost slab, din cauza pandemiei. Multe concursuri au fost anulate, atât la nivel național, cât și international. Din această cauză am avut de suferit.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național de tineret la aruncarea suliței. Care a fost cheia succesului?
Cheia susccesului a fost seria de antrenamente intense și dure pe care le-am făcut timp de trei luni, între iunie și august. Ele m-au ajutat să devin campion național pentru că pe timpul carantinei am stat doar în casă și m-am antrenat cum am putut.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
În afara perioadei de carantină, nu pot să spun că am avut momente dificile în 2020.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut moment din 2020 l-am trait la Campionatele Naționale de la Cluj Napoca, când am câștigat tilul național de tineret cu o aruncare de 65,76 metri.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Concursurile anulate, regulile noi din viața de zi cu zi și pierderea libertății totale sunt câteva din lucrurile care mi-au schimbat viața în ultimul an.

Ce îți propui pentru acest an?
Pentru 2021 îmi propun să mă calific la Campionatele Europenele de tineret din Norvegia.

Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Marele meu vis este să câștig o medalie la Campionatele Mondiale și/sau la Jocurile Olimpice. Pentru a-mi îndeplini visul este nevoie de multă muncă, dedicație și pasiune.

RĂZVAN CĂRARE
Probă: suliță;
Data nașterii: 03.05.2001;
Club: Steaua București;
Antrenor: Mirela Țermure;
Medalie cucerită în 2020:
– medalie de aur la suliță, la CN tineret de la Cluj Napoca;
S.B.: 65,76 m;
P.B.: 65,76 m.