Stiri Recente

Campionii României 2020 (45). Constantin Zanfir: “Marele meu vis ca și sportiv este să ajung la competiția supremă, la Jocurile Olimpice!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 45-lea sportiv din acest proiect este Constantin Zanfir (CS Dinamo București), campion național la aruncarea discului, la tineret.
Azi, 24 martie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succesului său din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Aș putea să descriu anul competițional 2020 ca fiind unul atipic. Cred că acesta este cuvântul cel mai potrivit.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național de tineret la aruncarea discului. Care a fost cheia succesului?
Așa e. Au fost destul de multe competiții anulate, dar sunt bucuros că am avut ocazia să particip în lunile august și septembrie la trei competiții reușind să urc pe podium de fiecare dată. Mai mult, în ultimul concurs am câștigat chiar titlul de campion național la aruncarea discului, categoria tineret. Cheia succesului a fost munca depusă la antrenamente în timpul anului și dorința mare de a concura.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Cel mai greu moment din 2020 a fost aflarea veștii că trebuie să stăm în carantină o perioadă lungă.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut moment l-am trait la Campionatele Naționale de seniori și tineret, de la Cluj Napoca, când am cucerit medalia de aur. A fost o zi foarte frumoasă.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Pandemia de coronavirus a produs o schimbare în viața mea din punct de vedere al gândirii și al percepției față de anumite lucruri. Ca orice om, abia în momentul în care ești privat de anumite lucruri începi să le apreciezi cu adevărat.

Ce îți propui pentru acest an?
Pentru anul 2021 mi-am propus îndeplinirea baremului pentru Campionatul European de tineret din vara acestui an și, odată ajuns acolo, sper să fac un concurs cât mai bun.

Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Marele meu vis ca și sportiv este să ajung la competiția supremă, la Jocurile Olimpice. Încă de când am pornit pe drumul performanței am avut asta în cap și sper din tot sufletul să ajung acolo. Pentru a-mi îndeplini acest vis o să fac tot ceea ce depinde de mine și o să muncesc tot mai mult în următorii ani.

CONSTANTIN ZANFIR
Probă: disc
Data nașterii: 15.02.2000
Club: CS Dinamo;
Antrenor: Costel Grasu;
Medalie cucerită în 2020:
– medalie de aur la disc, la CN tineret de la Cluj Napoca;
S.B.:  48,11 m;
P.B.: 51,65 m.