Stiri Recente

Campionii României 2020 (42). Sanda Belgyan: “Nu există o cheie a succesului, doar munca, seriozitatea și dorinta de a ajunge cât mai sus!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A 42-a sportivă din acest proiect este Sanda Belgyan (CS Universitatea Cluj Napoca), campioană națională la seniori la 400 m garduri și vicecampioană națională la 400 m plat!
Azi, 17 martie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
2020 a fost dificil având în vedere faptul că s-au anulat competiții importante care contau pentru următorul an.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională de seniori și tineret la 400 m garduri. Care a fost cheia succesului?
Am făcut tot posibilul să mă antrenez ținând cont de situația din lume. Nu există o cheie a succesului, după părerea, doar munca, seriozitatea și dorinta de a ajunge cât mai sus.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Au apărut câteva accidentări care mi-au încetinit performata, si pe lângă asta a apărut și pandemia și am fost nevoită să mă antrez în diferite medii, din cauză că stadionul era închis.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai placut a fost că totuși, după aceste situații grele, am reușit să particip la câteva competiții importante cum ar fi Campionatele Balcanice de seniori, Campionatele Ințernaționale ale României și chiar și Campionatele Naționale. Și nu doar am participat. Chiar am reușit să câștig câteva medalii.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Nu mi-a schimbat viața în nici un fel, din punctul meu de vedere. Încerc să fac lucrurile la fel ca și până la apariția pandemiei.

Ce îți propui pentru acest an?
În primul rând îmi doresc realizarea baremului de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dacă obțin asta, restul lucrurilor vor fi ca și un bonus.

Care este marele tău vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Calificarea la o ediție a Jocurilor Olimpice este marele meu vis și pentru asta voi munci cu tot sufletul și mă voi dedica 100%.

SANDA BELGYAN
Probe: 400 m și 400 m garduri
Data nașterii: 17.12.1992;
Club: CS Universitatea Cluj;
Antrenor: Melintia Măcelaru;
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la 400 m garduri, la CN seniori de la Cluj Napoca;
– medalie de argint la 400 m, la CN seniori de la Cluj Napoca;
S.B. 400 m garduri: 58.40 s;
P.B. 400 m garduri: 56.68 s;
S.B. 400 m: 55.28 s;
P.B. 400 m: 52.47 s.