Stiri Recente

Campionii României 2020 (41). Mihai Cochior: “Orice defect pentru mine înseamnă mai mult loc de progres!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 41-lea sportiv din acest proiect este Mihai Cochior (CS Poli Iași/CSM Timișoara), campion național la seniori și tineret în proba de 3.000 m obstacole!
Azi, 15 martie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Anul 2020 a fost unul dificil. Perioada de izolare a fost un punct de încercare pentru toți sportivii având în vedere condițiile de antrenament modeste. Cu toate astea, am încercat sa văd situația ca pe o provocare și să-mi păstrez condiția fizică într-o stare cât mai bună până în momentul în care am reușit să încep pregătirea specifică din nou.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național de seniori și tineret la 3.000 m obstacole. Care a fost cheia succesului?
Consider că factorul care a făcut diferența a fost perseverența.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Nu pot spune că a existat un moment neplăcut distins, dar mai degrabă o acumulare de momente neplăcute în perioada izolării legate de situația pandemică.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut moment al anului a fost de departe Campionatul Național, unde am obținut rezultate bune în ciuda pregătirii modeste cauzate de pandemie.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Pe lângă faptul că acord mult mai multă atenție igienei, situația pandemiei m-a făcut să mă bucur mai mult de lucrurile mărunte cum ar fi antrenamentele în grup și libertatea în general.

Ce îți propui pentru acest an?
Anul acesta mi-am propus din nou câștigarea aurului la 3.000 de metri obstacole și calificarea la Campionatele Europene de tineret.

Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Visul meu este calificarea la Jocurile Olimpice, iar pentru a ajunge acolo încerc în fiecare zi să îmi completez minusurile și neajunsurile. Orice defect pentru mine înseamnă mai mult loc de progres.

MIHAI COCHIOR
Probă: 3.000 m obstacole
Data nașterii: 31.08.1999
Cluburi: CS Poli Iași/CSM Timișoara;
Antrenor: Viorel Popovici;
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la 3.000 m, la CN tineret de la Cluj Napoca;
– medalie de aur la 3.000 m, la CN seniori de la Cluj Napoca;
S.B.: 9:13.85 min;
P.B.: 9:11.02 min.