Stiri Recente

Campionii României 2020 (40). Mădălina Elena Sîrbu: “Am reușit să devin campioană natională deoarece sunt o fire ambițioasă și muncitoare”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.

A 40-a sportivă din acest proiect este Mădălina Elena Sîrbu (CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc/CSM Suceava), campioană națională de tineret în proba de 5.000 m!
Azi, 12 martie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succesului ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Anul competițional 2020 îl pot descrie ca fiind unul foarte greu și cu putine competiții. Dar, incertitudinea pe care am trăit-o și dificultățile în pregătire m-au făcut să mă adaptez situației actuale.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională de tineret la 5.000 m. Care a fost cheia succesului?
Da, într-adevăr, pot spune că am reușit să devin campioană natională în proba de 5.000 m deoarece sunt o fire ambițioasă și muncitoare. Cu toate astea, pot să spun încă două lucruri care au stat la baza succesului: munca mea și antrenoarea mea, Elena-Erzilia Țimpău, care a fost lângă mine mere și căreia îi sunt recunoscătoare pentru tot.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Cel mai greu moment a fost acela fără competiții și antrenamente libere. Am suferit cel mai mult pentru anularea Campionatului European, care trebuia să se țină în Italia.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut moment a fost atunci când au anunțat că se vor organiza competițiile naționale de pistă.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Aș putea spune că viața mi-a fost dată peste cap odată cu venirea pandemiei, dar am reușit totuși să mă antrenez și să revin la competiții în formă.

Ce îți propui pentru acest an?
Să fiu sănătoasă pentru a-mi îndeplini toate obiectivele propuse atât pentru Campionatul European de juniori 1, cât și să mă calific pentru Mondiale.

Care este marele tău vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Marele meu vis este să ajung să mă calific la Jocurile Olimpice, dar pentru asta trebuie multă muncă, susținere și sacrificii.

MĂDĂLINA ELENA SÎRBU
Probă: 5.000 m
Data nașterii: 07.05.2003
Cluburi: CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc/CSM Suceava
Antrenor: Elena-Erzilia Țimpău;
Medalie cucerită în 2020:
– medalie de aur la 5.000 m, la CN tineret de la Cluj Napoca;
S.B.: 17:09.78 min;
P.B.: 17:09.78 min.