Stiri Recente

Campionii României 2020 (39). Andreea Apachițe: “Mă aflu la un nivel al experienței de sportiv destul de ridicat și nu mai cred în vise, ci doar în probabilități!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A 39-a sportivă din acest proiect este Andreea Apachițe (CS Botoșani), campioană națională de seniori în proba de aruncarea greutății, atât în sală, cât și în aer liber!
Azi, 10 martie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
A fost un an atipic care a prezentat multiple provocări în sfera personală, profesională dar și emoțională.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională de seniori la aruncarea greutății. Care a fost cheia succesului?
Consider că nu putem discuta despre ,,cheia succesului”, însă anumite deprinderi personale precum reziliența și adaptalitatea m-au ajutat să fac față provocărilor de natură exogenă alea anului 2020.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Momentul cel mai greu a fost marcat de perioada stării de urgență și restricțiile cu privire la libera circulație a persoanelor, momente care m-au făcut să prețuiesc în mod deosebit drepturile pe care le deținem.

Dar cel mai plăcut?
Personal, a fost momentul căsătoriei din vara lui 2020. Profesional, a fost obținerea titlului de campioană balcanică în septembrie, la Cluj Napoca.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Am învățat să prețuiesc foarte mult familia și interacțiunile față în față.

Ce îți propui pentru acest an?
Accederea în rândul antrenorilor precum și menținerea unei poziții dominante în proba de aruncare a greutății.

Care este marele tău vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Consider că mă aflu la un nivel al experienței de sportiv destul de ridicat și nu mai cred în vise, ci doar în probabilități. Astfel, prefer să mă antrenez cât de bine pot și cum pot (date fiind condițiile socio-profesionale) și să obțin maximul din munca depusă.

ANDREEA APACHIȚE
Probă: aruncare a greutății
Data nașterii: 15.04.1993
Club: CS Botoșani
Antrenor: Mihaela Melinte
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la aruncare a greutății, la CN seniori de la București;
– medalie de aur la aruncare a greutății, la CN seniori de la Cluj Napoca;
S.B.: 14,56 m;
P.B.: 15,97 m.