Stiri Recente

Campionii României 2020 (38). Yasmina Claudia Tămășilă: “Principalul obiectiv pentru 2021 este să–mi îndeplinesc baremul pentru Campionatul Mondial!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A 38-a sportivă din acest proiect este Yasmina Claudia Tămășilă (CSU Poli Timișoara), campioană națională de tineret în proba de 10.000 m!
Azi, 8 martie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succesului ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Anul 2020 a fost straniu și foarte dificil prin comasarea competițiilor de anvergură în toamnă, la intervale foarte scurte de timp.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională de tineret la 10.000 m. Care a fost cheia succesului?
Cheia succesului a fost munca. Atât munca individuală, dar și a echipei. Apoi a contat foarte mult implicarea familiei și a antrenorului meu.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Cel mai greu moment a fost să îmbin cursurile de la facultatea tehnică cu antrenamentele.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut a fost că am putut face concursurile, și culmea, am și câștigat.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Pandemia a schimbat radical această parte din viața mea. Am fost separați unii de alții, atât la facultate, cât și grupul de antrenament și am forțați să fim fiecare la casele noastre. Nu am apucat să experimentez adevărata senzație de a merge la facultate deoarece învătăm online. Pandemia m-a învățat că familia și grupul de antrenament sunt foarte importante în atingerea obiectivelor sportive.

Ce îți propui pentru acest an?
Deși știu că este greu și voi avea foarte mult de muncit, principalul obiectiv pentru 2021 este să–mi îndeplinesc baremul pentru Campionatul Mondial de juniori.

Care este marele tău vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Încă de mică visez la calificarea la Jocurile Olimpice, pentru că este cea mai înaltă întrecere sportivă . Pentru a-mi atinge scopul mă voi antrena din greu, voi trage de limite la maxim și voi încerca să scot cele mai bune rezultate la concursurile la care voi participa.

YASMINA CLAUDIA TĂMĂȘILĂ
Probă: 10.000 m
Data nașterii: 07.02.2002
Club: CSU Poli Timișoara
Antrenor: Daniel Chirilă
Medalie cucerită în 2020:
– medalie de aur la 10.000 m, la CN tineret de la Cluj Napoca;
S.B. 10.000 m: 37:50.53 min;
P.B. 10.000 m: 37:50.53 min.