Stiri Recente

Campionii României 2020 (37). Alexandru Iconaru: “Am luptat mereu până la final, chiar și în momentele când am simțit că nu mai pot!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 37-lea sportiv din acest proiect este Alexandru Iconaru (CSM Onești), vicecampion național de tineret și seniori la 60 m și medaliat cu aur la tineret și cu argint la seniori, în proba de 110 m garduri!
Azi, 5 martie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
A fost un an dificil, din toate punctele de vedere.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să cucerești medalii importante, atât la seniori, cât și la tineret, în probele de 60 m și 110 m garduri. Care a fost cheia succesului?
Am luptat mereu până la final, chiar și în momentele când am simțit că nu mai pot. Aceasta a fost cheia succesului pentru mine în 2020.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Cel mai greu moment a fost perioada în care am stat în carantină și nu am avut posibilitatea de a efectua antrenamente specific. Un alt lucru care m-a deranjat în 2020 a fost starea mea fizică. Am avut parte de accidentări aproape tot anul.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut a fost atunci când am reușit sa câștig la medalia de aur la tineret în proba de 110 metri garduri, în condițiile în care nu eram apt 100%.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Nu pot spune că mi-a schimbat viața foarte mult. M-au afectat oarecum restricțiile severe care m-au ținut o bună perioadă în casă, eu nefiind obișnuit cu așa ceva.

Ce îți propui pentru acest an?
Pentru anul 2021 îmi propun să realizez performanțe cât mai înalte, atât pe plan intern cât și extern.

Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Marele meu vis este să ajung pe podium într-o competiție majoră, și am să muncesc cât de mult pot pentru a realiza asta.

ALEXANDRU ICONARU
Probe: 60 m și 110 m garduri
Data nașterii: 17.07.2000
Club: CSM Onești
Antrenor: Fănel Ionescu
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de argint la 60 m, la CN tineret de la București;
– medalie de argint la 60 m, la CN seniori de la București;
– medalie de aur la 110 m garduri, la CN tineret de la Cluj Napoca;
– medalie de argint la 110 m garduri, la CN seniori de la Cluj Napoca;
S.B. 60 m: 6.82 s;
P.B. 60 m: 6.79 s;
S.B. 110 m garduri: 14.62 s;
P.B. 110 m garduri: 14.62 s.