Stiri Recente

Campionii României 2020 (36). Darius Făgăraș: “Pandemia m-a întărit și m-a făcut să prețuiesc mai mult acest sport”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 36-lea sportiv din acest proiect este Darius Făgăraș (C.S Politehnica Iași/C.S.M Timișoara), campion național de tineret și medaliat cu bronz la seniori în proba de 400 m garduri.
Azi, 3 martie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Anul 2020 a fost unul în care am învățat că în viață nu tot timpul este ușor.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național de tineret la 400 m garduri. Care a fost cheia succesului?
Cheia succesului a fost transferul meu la C.S Politehnica Iași, unde am putut să mă antrenez pe o pistă din coritan, lângă colegul meu de club, Vlad Dulcescu, care este campion național la seniori în proba de 400 metri garduri. A contat foarte mult pentru mine această mutare.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Cel mai greu moment din 2020 a fost în perioada stării de urgență, deoarece nu era posibilă ieșirea din curtea casei pentru a-mi desfășura antrenamentul zilnic. Dar am trecut cu bine peste acea perioadă și sper ca anul acesta să nu mai avem parte de astfel de momente.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut moment de anul trecut a fost când am cucerit medalia de argint la Campionatul Balcanic. Am fost foarte fericit.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Pandemia m-a întărit și m-a făcut să prețuiesc mai mult acest sport.

Ce îți propui pentru acest an?
Pentru 2021 îmi propun realizarea baremului pentru Campionatul European de tineret, în proba de 400 m garduri.

Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Cel mai mare vis al meu ca sportiv este să ajung la Campionatul Mondial, iar pentru asta trebuie să muncesc din greu și să nu mă dau bătut nici clipă.

DARIUS FĂGĂRAȘ
Probă: 400 m garduri
Data nașterii: 12.12.2001
Cluburi: C.S Politehnica Iași/C.S.M Timișoara
Antrenor: Dorinel Ursache
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la 400 m garduri, la CN tineret de la Cluj Napoca;
– medalie de bronz la 400 m garduri, la CN seniori de la Cluj Napoca;
S.B.: 53,83 s;
P.B.: 53,83 s.