Stiri Recente

Campionii României 2020 (34). Alexandru Novac: “Visul meu este sa obțin câte o medalie la cele trei mari competiții: Campionatele Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 34-lea sportiv din acest proiect este Alexandru Novac (CSM București), campion național de seniori la aruncarea suliței.
Azi, 26 februarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succesului său din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Din cauza restricțiilor, 2020 nu a fost un an competițional bun pentru mine.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național la suliță. Care a fost cheia succesului?
Chiar dacă am ieșit campion național, nu am reușit să mă antrenez așa cum îmi doream. Totuși, am fost în siguranță atât la antrenamente, cât și la competițiile la care am luat startul, și eu spun că acesta a fost un lucru pozitiv.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Cea mai dificilă perioadă a fost când am stat în casă aproape trei luni din cauza pandemiei și nu am reușit să culeg roadele pregătirii efectuate în Portugalia.

Dar cel mai plăcut?
Din păcate, anul 2020, pe plan sportive, nu mi-a adus lucruri plăcute!

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Pandemia m-a învățat să fiu mai responsabil cu viața mea și cu viața celor din jurul meu.

Ce îți propui pentru acest an?
Pentru anul 2021 îmi propun multe rezultate bune, atât pe plan național, dar și pe plan international. Dar mai ales la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Visul meu este sa obțin câte o medalie la cele trei mari competiții: Campionatele Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice! Și voi munci până îmi voi îndeplini visul!

ALEXANDRU NOVAC
Probă: suliță
Data nașterii: 24.03.1997
Club: CSM București
Antrenor: Petre Manu
Medalie cucerită în 2020:
– medalie de aur la suliță, la CN seniori de la Cluj Napoca;
S.B.: 79,04 m;
P.B.: 86,37 m.