Stiri Recente

Campionii României 2020 (33). Andreea Iuliana Lungu: “Am învățat mă bucur de fiecare clipă, fie că e petrecută la antrenament, cu familia sau cu prietenii”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A 33-a sportivă din acest proiect este Andreea Iuliana Lungu (CSS Constantin Istrati Câmpina), campioană națională de seniori și tineret la aruncarea discului.
Azi, 24 februarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Anul 2020 a fost o provocare pentru toată lumea. Ne-a schimbat modul de viață și gândirea. Trebuie să ne adaptăm cu toții la ceea ce se întâmplă și să sperăm că totul va reveni la normal.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională la disc, atât la tineret, cât și la seniori. Care a fost cheia succesului?
Nu am renunțat nicio clipă la antrenamente. Chiar dacă nu erau specifice probei mele, am încercat să improvizez, să fac orice pentru a mă menține în formă.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Începutul pandemiei a fost un moment extrem de greu anul trecut. M-a deranjat că nu mă puteam antrena așa cum trebuie și nu știam ce competiții vor avea loc.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai frumos moment din 2020 l-am trăit la Campionatul Balcanic de seniori de la Cluj Napoca, unde mi-am făcut record personal cu o aruncare de 50,15m.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Pandemia a lăsat câte ceva în interiorul fiecărui om. Eu am învățat să apreciez fiecare moment, să mă bucur de fiecare clipă, fie că e petrecută la antrenament, cu familia sau cu prietenii.

Ce îți propui pentru acest an?
Participarea și obținerea unui rezultat bun la Campionatele Mondiale este obiectivul meu din acest an.

Care este marele tău vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Visul oricărui sportiv de performanță este medalia de aur de la Jocurile Olimpice. Îmi doresc enorm acest lucru și voi munci în continuare din ce în ce mai mult pentru împlinirea lui.

ANDREEA IULIANA LUNGU
Probă: disc
Data nașterii: 16.07.2002
Cluburi: CSS Constantin Istrati Câmpina
Antrenor: Mihaela Marin
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la disc la CN seniori, de la Cluj Napoca;
– medalie de aur la disc la CN tineret, de la Cluj Napoca;
S.B.: 50,15 m;
P.B.: 50,15 m.