Stiri Recente

Campionii României 2020 (32). Vlad Dulcescu: “Cheia sccesului este munca neîntreruptă, indiferent de condițiile de antrenament. Doar așa știu că îmi pot depăși limitele!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 32-lea sportiv din acest proiect este Vlad Dulcescu (CS Politehnica Iași/CSM Timișoara), campion național de seniori la 200 m și 400 m garduri și medaliat cu bronz la 400 m plat, toate în aer liber. Totodată, în februarie 2020, la Naționalele de sală, Vlad a cucerit medalia de argint la 400 m!
Azi, 22 februarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
A fost un an dificil, cu multe bariere, dar în acelasi timp un 2020 mi-a adus rezultate foarte bune.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național la 200 m si 400 m garduri în aer liber. Care a fost cheia succesului?
Cheia sccesului, din punctul meu de vedere, este munca asiduă, neîntreruptă, indiferent de condițiile de antrenament. Doar așa știu că îmi pot depăși limitele și, așa cum am și demonstrat, am reușit să îmi apăr titlul național din 2019 în proba de 400 m garduri și să mă autodepășesc la 200 m.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Anul trecut a fost unul destul de greu pentru majoritatea ramurior sportive, inclusiv pentru noi, atleții. Cel mai mare impediment, cel puțin pentru mine, a fost lipsa condițiilor de pregătire. La începutul pandemiei nu puteam nici măcar să alerg pe stradă, fiind nevoit să mă antrenez în apartament unde, nu de puține ori, deranjam vecinii. Odată cu relaxarea condițiilor de carantină, am putut să ies și să mă antrenez fie pe străzi, fie la țară, în curtea bunicilor.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut moment din 2020 a fost reprezentat de reluarea competițiilor oficiale. Astfel, am avut ocazia să demonstrez că, în ciuda condițiilor nefavorabile, munca și perseverența dau roade, devenind dublu campion național.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Nu pot spune că perioada pandemia mi-a influențat viața într-un mod radical, însă am realizat cât de importantă este libertatea și mișcarea.

Ce îți propui pentru acest an?
Pentru anul 2021 îmi propun să obțin rezultate cât mai bune, atât la concursurile naționale, dar mai ales la cele internaționale.

Care este marele tau vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Cel mai mare vis al meu este participarea la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. Sunt ferm convins că realizarea acestui vis depinde în mare măsură de munca, devotamentul și de perseveranța în pregătirea zilnica, dar și de sprinjinul pe care-l voi primi de la toți factorii.

VLAD DULCESCU
Probe: 200 m, 400 m și 400 m garduri
Data nașterii: 23.03.1995
Cluburi: CS Politehnica Iași/CSM Timișoara
Antrenor: Dorin Ursache
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de argint la 400 m la CN seniori, de la București;
– medalie de aur la 200 m la CN seniori, de la Cluj Napoca;
– medalie de aur la 400 m garduri la CN seniori, de la Cluj Napoca;
– medalie de bronz la 400 m la CN seniori, de la Cluj Napoca.
S.B. 200 m: 21.35 s;
P.B. 200 m: 21.31 s;
S.B. 400 m garduri: 51.14 s;
P.B. 400 m garduri: 51.14 s;
S.B. 400 m: 47.92 s;
P.B. 400 m: 47.92 s.