Stiri Recente

Campionii României 2020 (31). Alin Ionuț Anton: “Mă voi antrena din greu și voi face toate sacrificiile posibile pentru a ajunge cât mai sus”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 31-lea sportiv din acest proiect este Alin Ionuț Anton (CSM Onești), campion național de tineret în proba de 200 m și medaliat cu argint în aceiași probă de seniori și la 110 m garduri tineret. Totodată, la Naționalele în sală, Alin a devenit campion național de tineret și vicecampion național de seniori la 60 m garduri și a cucerit bronzul la 60 m plat tineret.
Azi, 19 februarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
A fost un an care a început bine pentru mine, dar care apoi a fost dat peste cap din cauza pandemiei de coronavirus.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să cucerești medalii la Campionatele Naționale, atât la seniori, cât și la tineret, în sală și în aer liber, la 60 m și 60 m garduri, 200 m și 110 m garduri. Care a fost cheia succeselor tale?
Dorința de a performa cât mai bine m-a ghidat în 2020. A fost un an dificil și mă bucur că nu am dat deloc înapoi în ceea ce privește activitatea sportive.

Care a fost cel mai greu moment din 2020?
Cel mai greu moment de anul trecut a fost când am aflat că nu mai putem ieși din casă, eu fiind un tip activ căruia îi place să aibă mai multă activitate în aer liber. Nu mi-a plăcut nici atunci când am aflat că unele competiții au fost anulate.

Dar cel mai plăcut?
Când am reușit să îmi reiau pregătirea după perioada de izolare. A fost tare plăcut când am scăpat de acea perioadă neagră din primăvară.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
La început a fost foarte greu cu noile restricitii, dar ușor-ușor m-am adaptat situatiei și m-am antrenat cum am putut. Totodată, am avut mai mult timp pentru a mă gândi și a analiza tot ce vreau să fac în viitor, atât ca și sportiv cât și ca și  persoană.

Ce îți propui pentru 2021?
Vreau să am un an plin de bucurii și să mă dezvolt atât pe plan personal cât și pe plan sportiv.

Care este marele tau vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Marele meu vis este de a participa la o ediție a Jocurilor Olimpice și de a bate recordul național la 110 m garduri, dar și la 200 m. M-ar bucura și să câștig o medalie la Campionatele Europene sau la Mondiale. Mă voi antrena din greu și voi face toate sacrificiile posibile pentru a ajunge cât mai sus.

ALIN IONUȚ ANTON
Probe: 200 m și 110 m garduri
Data nașterii: 01.01.2000
Club: CSM Onești
Antrenoare: Carmen Ghilase
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la 60 m garduri la CN tineret, de la București;
– medalie de argint la 60 m garduri la CN seniori, de la București;
– medalie de bronz la 60 m la CN tineret, de la București;
– medalie de aur la 200 m la CN tineret, de la Cluj Napoca;
– medalie de argint la 200 m la CN seniori, de la Cluj Napoca;
– medalie de argint la 110 m garduri la CN tineret, de la Cluj Napoca;
S.B. 60 m: 6.91 s;
P.B. 60 m: 6.84 s;
S.B. 60 m garduri: 7.96 s;
P.B. 60 m garduri: 7.88 s;
S.B. 200 m: 21.42 s;
P.B. 200 m: 21.08 s;
S.B. 110 m garduri: 14.39 s;
P.B. 110 m garduri: 14.13 s.